Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român : ,,ca sportiv, nu...

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român : ,,ca sportiv, nu am fost obligat de nimeni, niciodată, să iau vreo pastilă”

0 205

Președintele COSR, campionul olimpic Mihai Covaliu, brașovean la origine, a declarat că a fost surprins de necunoașterea regulamentelor de către handbalistele de la Corona, vis a vis de scandalul cu dopajul. Covaliu a spus : ,, mă surprinde neinformarea sportivelor asupra procedurii respective, care presupune direct contactul cu vena. Era medicul echipei, care trebuia să știe asta. Ancheta este în curs de desfășurare și vinovații vor plăti. Sunt, periodic, seminarii de informare la nivelul federațiilor, dar și al cluburilor, cu privire la regulamentele antidoping, cu prelegeri susținute de ofițerii Agenției Naționale Antidoping. Pe mine, ca sportiv, nu m-a obligat nimeni, niciodată, să iau vreo pastilă sau să mi se ia sânge, pentru că tot timpul l-am întrebat pe medic, dacă se poate sau nu. Am fost foarte atent cu chestiunile astea. Pentru a preveni astfel de situații, am vorbit cu Cristi Balaj, președintele ANAD, care mi-a comunicat că vor fi amenajate info point-uri, la fiecare bază sportivă sau sală polivalentă, fiecare club, pentru a fi puse în fața sportivilor toate informațiile necesare, legate de dopaj.  

Referitor la eliminarea riscurilor la loturile naționale, ale diferitelor sporturi, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo, 2020, dar și a obiectivelor acestora la această competiție, Covaliu a spus : ,,Toți sportivii care vor pleca la Tokyo, înainte de a pleca, sunt testați antidoping. În plus, federațiile și COSR au periodic seminarii de informare și de educare a sportivilor, legat de regulamentele Agenției Mondiale Antidoping. Legat de obiectvele delegației României la Jocurile Olimpice 2020, ne propunem 6-8 medalii.”

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.