Ministrul de Interne Ion Vela indeamna la incalcarea Legii?

Ministrul de Interne Ion Vela indeamna la incalcarea Legii?

0 175

Ca orice politruc comunistoid, nimerit din greseala intr-o Unitate Militara, a dat ordin, intr-o „instruire” televizata (teleconferința,cum ar veni!) – ca toate autovehiculele MAI aflate in misiune, sa meargă permanent cu mijloacele speciale de avertizare in functiune, în noaptea de Revelion. Ce zice însă la Lege?

Folosirea nejustificată a mijloacelor speciale de avertizare luminoase și/sau sonore de către conducătorii autovehiculelor care au regim de circulaţie prioritară constituie contravenție, conform art. 102, alin. 1, pct. 12 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare . 
Totodată, conform art. 91, alin. 1 din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr. 1391/2006, cu modificările și completările ulterioare, semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase şi sonore, se folosesc de către conducătorii autovehiculelor care au regim de circulaţie prioritară numai dacă intervenţia sau misiunea impune urgenţă”. (d.d.r.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.