Topul celor mai apreciați sportivi în activitate din România o are în...

Topul celor mai apreciați sportivi în activitate din România o are în frunte pe Simona Halep

0 162

Fostul lider mondial din clasamentul WTA, Simona Halep, ocupă detașat primul loc în topul celor mai apreciați sportivi în activitate din România, conform raportului de cercetare „Sport și Viață Sănătoasă în România, 2019”, realizat de Quantix.

Jucătoarea de tenis are un total de 72,6% din aprecierea românilor, conform raportului, relizat în cadrul populației urbane și periurbane (18-70 de ani) pe un eșantion 1.111, conectată la sport sau interesată să ducă o viață sănătoasă.

Pe poziția secundă în topul preferințelor se află antrenorul de la Viitorul Constanța, fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi, cu 4,4%, în timp ce podiumul este completat de cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, cu 3,5%.

Locul 4 în raportul de cercetare este ocupat de luptătorul Cătălin Moroșanu, primul luptător român care a luptat în K-1 Asia și totodată ultimul care a ajuns în K-1 Final 8. Acesta este în prezent și promotor al circuitului Dynamite Fighting Show.

Cel mai apreciat fotbalist activ este Ianis Hagi, jucătorul legitimat la Genk ocupând locul 5, cu 0,9%. În top 8 se mai află Marian Drăgulescu (0,6), Ana Maria Brânza (0,5) și Horia Tecău (0,5).

Același raport de cercetare a făcut un top al celor mai admirați sportivi români din toate timpurile, acolo unde tot Simona Halep este pe prima poziție, având 45,2% din topul mențiunilor spontane. De data aceasta podiumul este format din Nadia Comăneci (15,6%) și Gheorghe Hagi (14,7%).

Cvadruplul campion olimpic Ivan Patzaichin se află pe 4 cu 3,5 procente, urmat de foștii jucători de tenis Ion Țiriac și Ilie Năstase. La egalitate, conform raportului de cercetare se află Cristina Neagu, Leonard Doroftei, Cătălin Moroșanu și Cătălin Ponor, fiecare cu câte un procent.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.