Suspiciune de pestă porcină în județul Brașov!

Suspiciune de pestă porcină în județul Brașov!

0 168

Doi porci mistreţi morţi, cu suspiciune de pestă porcină africană (PPA), au fost descoperiţi joi într-o pădure de pe raza comunei Homorod, zona Rupea, judeţul Braşov.
Ca urmare, au fost prelevate probe biologice şi trimise la laboratorul de specialitate din Bucureşti pentru efectuarea de analize.
În acest context, prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, a convocat de urgenţă, în oraşul Rupea, o întâlnire cu toţi primarii din zonă şi cu reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov şi administratorii fondurilor de vânătoare, în vederea luării măsurilor ce se impun în astfel de situaţii.
Am reuşit să ţinem PPA la graniţele judeţului timp de trei ani. Acum ne confruntăm cu această situaţie astfel că am convocat pentru ora 12.00 o întâlnire cu primarii din zona Rupea, cu poliţiştii, administratorii fondurilor de vânătoare, jandarmii, pentru luarea măsurilor care se impun, în vederea limitării acestui focar, pentru a nu pătrunde boala în gospodăriile oamenilor din localităţile respective„, a precizat prefectul Marian Rasaliu.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.