EURO 2020 : România a obținut doar un punct cu Norvegia, dar...

EURO 2020 : România a obținut doar un punct cu Norvegia, dar este încă în cărți pentru calificarea la turneul final

0 178

Echipa naţională de Fotbal a României a încheiat la egaliate meciul cu Norvegia, disputat marţi, pe Arena Naţională, scor 1-1, din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au fost egalaţi în minutul 90+2, ratând şansa de a urca pe locul secund în grupă. Alexandru Mitriță (24 de ani) a marcat golul tricolorilor și a fost cel mai bun fotbalist trimis pe teren. Repriza secundă a fost decisivă în economia partidei. Mai întâi, Bancu a scos o lovitură de la 11 metri. Pușcaș a executat însă slab și a irosit o șansă importantă (min. 52) Asaltul la poarta norvegienilor a continuat, iar Mitirță a deschis scorul cu o super-execuție (min.62). Introdus în locul lui Pușcaș, Florin Andone a avut și el o bară. Contra a încercat să închidă jocul, dar în minutul 92, apărarea a cedat. Alexander Sorloth l-a învins pe Tătărușanu, iar partida s-a terminat 1-1. Meciul a fost urmărit din tribune de 30 de mii de copii și juniori, veniți din toată țara, printre ei aflându-se și fotbaliști de la cluburile brașovene, cărora li s-a permis intrarea la meci și care s-au bucurat de acest prilej, încurajându-i pe tricolori. Prin acest egal, echipa noastră rămâne totuși în cărțile calificării la turneul final al EURO 2020, însă va trebui să joace impecabil în ultimele confruntări, cu Suedia și Spania. În aceste condiţii, România este obligată să învingă Suedia, pe Arena Naţională, la 15 noiembrie, pentru a păstra şanse la calificare. De asemenea, echipa lui Contra trebuie să obţină cel puţin un egal, trei zile mai târziu, contra Spaniei, la Madrid, în varianta foarte probabilă în care Suedia se va impune contra Insulelor Feroe, în ultimul joc al grupei. La Campionatul European din 2020 vor obţine calificarea primele două clasate. În cazul în care două echipe sunt la egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este reprezentat de rezultatul meciurilor directe.

România : Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu – Marin, Anton (Bordeianu) – Deac, Mitriță (Nistor) – Stanciu – Pușcaș (Fl. Andone)

Într-un alt meci al grupei din care face parte România, Suedia a terminat la egalitate cu Spania, scor 1-1. Berg a deschis scorul pentru gazde, în minutul 50, însă Rodrigo a scos un punct pentru iberici, în minutul 90+2. De asemenea, Insulele Feroe-Malta s-a încheiat 1-0.

Clasamentul grupei F :

1. Spania – 20p
2. Suedia – 15p
3. România – 14p
4. Norvegia – 11p
5. Insulele Feroe – 3p
6. Malta – 3p

Meciurile rămase de disputat : 15 noiembrie: România-Suedia/ Spania-Malta/ Norvegia-Insulele Feroe, 18 noiembrie: Spania-România/ Suedia-Insulele Feroe/ Malta-Norvegia

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.