Spaniolii au venit la Brasov in cautare de angajati

Spaniolii au venit la Brasov in cautare de angajati

0 220

Brasovenii au avut parte de o surpriza placuta weekend-ul acesta: patru angajatori spanioli au venit in orasul nostru cu promisiuni de mai bine. Salariile pe care acestia le ofera pentru cele 217 de job-uri sunt mai mult decat tentante.


Romanii s-au adunat din toate colturile tarii, reprezentanti din 16 zone ale tarii venind sa-si incerce norocul.


Pentru ca a candida pentru un post in agricultura, un este ceva extrem de solicitant. Adica, acest fapt nu necesita un CV extraordinar, nici experienta de munca impresionanta. Asadar, selectia s-a facut pe principiul “primul venit, primul servit”. De aceea, cei 400 de candidati au venit cu o zi inainte de marea selectie si au dormit ba pe la usile institutiei AJOFM Brasov, ba prin parcul din fata sau chiar pe holurile cladirii. Din Brasov nu au fost decat 57 de persoane, cele mai multe venind din Arges, Dambovita sau Vaslui. Unii dintre ei mai fusesera plecati in Spania si voiau sa se duca din nou, stiau putin si limba, acestia avand un avantaj net in fata celor care se prezentau pentru prima data la un astfel de interviu. „Am mai fost si ma duc din nou. N-am ce face. Aici, daca merg la cules de porumb, nu iau decat vreo cateva sute de mii pe zi si imediat vine iarna si nu mai am unde sa castig bani, asa ca riscam sa murim de foame. Trebuie sa-mi cresc cumva copiii”, a spus un candidat din Targoviste.


Lucrurile s-au petrecut destul de repede si operativ: au avut bonuri de ordine, au primit ceai cald si, mai mult decat atat, primeau pe loc raspunsul daca erau sau un acceptati pentru postul respectiv.


Contractul se incheie pe noua luni, locurile de munca fiind la cules de legume, fructe sau la ingrijit de flori, iar salariul oferit oscileaza intre 700 si 720 de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.