Preliminariile EURO 2020 : România a pierdut cu Spania, 1-2

Preliminariile EURO 2020 : România a pierdut cu Spania, 1-2

0 177

Echipa naţională a României a fost învinsă, joi seara, de reprezentativa Spaniei cu scorul de 2-1, pe Arena Naţională, plină cu circa 50.000 de fani tricolori, în preliminariile EURO 2020.

Reprezentativa Spaniei a dominat partida, având numeroase ocazii de gol, în special în prima repriză, salvate de portarul Tătăruşanu, care a avut mai multe intervenţii dificile. Sergio Ramos (29 – penalty) şi Paco Alcacer (47) au marcat golurile ibericilor, în timp ce pentru echipa antrenată de Cosmin Contra a înscris Florin Andone (59), la trei minute de la intrarea sa pe teren. Spania a jucat în zece oameni din min. 79, după eliminarea lui Diego Llorente.

În minutul 79, Puşcaş a fost lansat de Maxim şi a fost faultat de Llorente în postură de ultim apărător, fundaşul iberic fiind eliminat. Ianis Hagi (81) a şutat din lovitura liberă într-un coechipier, Benzar, infiltrat în zid. Finalul a fost dramatic, cu România forţând egalarea, însă Puşcaş nu a reuşit să înscrie din nouă situaţii foarte bune. În min. 90+1, Puşcaş a şutat din unghi, dar Kepa a respins. În min. 90+2, Kepa a salvat golul la mingea trimisă cu capul de Puşcaş.

A fost prima înfrângere pe teren propriu a României în faţa Spaniei în şapte meciuri (trei victorii pentru tricolori, trei egaluri).

Tricolorii au căzut pe locul 4 în grupa F de calificare la EURO 2020. Suedia şi Norvegia au câştigat fără emoţii meciurile cu Insulele Feroe, respectiv Malta.

Suedia s-a impus cu 4-0 pe terenul celor din Insulele Feroe. Pentru echipa lui Janne Andersson au punctat Isak, în minutele 12 şi 15, Lindelof, în minutul 23, şi Quaison, în minutul 41. După pauză, suedezii au continuat să domine, însă scorul a rămas 4-0. De asemenea, Norvegia a câştigat partida cu Malta, scor 2-0, disputată pe teren propriu. Berge, în minutul 34, şi King, în minutul 45+1, din penalty, au fost marcatorii nordicilor.

Pentru România urmează meciul cu Malta, programat duminică, de la ora 19, la Ploieşti.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.