Politistul Cioaca a clacat dupa o zi de munca

Politistul Cioaca a clacat dupa o zi de munca

0 272

Pe politistul Cristian Cioaca, sotul avocatei disparute cu mai bine de o luna de zile in urma, cheful de munca l-a tinut mai putin de o jumatate de zi. Alaltaieri, printr-o decizie la care nu se astepta nimeni, principalul suspect de uciderea Elodiei Ghinescu revenise la serviciu, dupa concediul medical prelungit in care s-a aflat de la demararea cercetarilor incoace. Prima zi de lucru dupa intreruperea provocata de declansarea cazului presupusului asasinat a fost intrerupta si de sedinta foto cu ziaristii. Pe care inspectorul judiciarist Cioaca a fost nevoit s-o accepte in timpul programului, dupa ce fusese amenintat de gazetari ca tot va fi nevoit sa faca o declaratie, chiar daca presa ar fi asteptat in fata sectiei 2 Politie pana la caderea noptii pentru a-i smulge cateva cuvinte.


Asa ca suspectul in uniforma a coborat pe scarile de la intrarea sectiei, unde a zambit degajat aparatelor de filmat si de fotografiat. La intrebarile mai delicate a raspuns prin laconice „Nu stiu” si „Nu comentez”; a vorbit insa despre primirea prietenoasa pe care i-au facut-o colegii de sectie.


Preocupat sa zambeasca si sa para natural, politistul Cioaca a uitat sa sufera de sindrom nervos depresiv. Pe care si l-a descoperit la finalul zilei de munca. Asa ca a mai solicit cateva zile de concediu medical. Si-asa nu prea avea ce face la serviciu; nu poate purta arma din dotare, care i-a fost retrasa inca de la inceperea cercetarilor si care va ramane in rastel pana la terminarea lor. In plus, sefii nu i-au dat in lucru nici un dosar, preferand sa-i recomande un examen psihiatric.


Intre timp, anchetatorii asteapta sosirea de la Bucuresti a rezultatelor expertizei obiectelor descoperite la inceputul saptamanii in rapa dintre Poiana Brasov si Rasnov. Tot ei au decis extinderea cautarii trupului Elodiei Ghinescu si prin canalele Brasovului, dupa ce au cautat inutil, cu ajutorul scafandrilor, in zona mai multor baraje de la granita judetelor Brasov si Arges.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.