Autostrada Transilvania: primul kilometru de asfalt

Autostrada Transilvania: primul kilometru de asfalt

0 220


Reprezentantii companiei Bechtel, firma careia i s-a incredintat construirea autostrazii Transilvania, anunta “depasire de plan” la lucrari. Banii alocati pentru 2007, respectiv 123 de milioane de euro, au fost deja cheltuiti, Guvernul pregatind avansul de pana la 130 de milioane de euro, pentru lucrarile de anul viitor.


Pentru ca lucrarile sa nu fie stopate in acest an, ar mai fi necesara alocarea in acest an a peste 60 de milioane de euro.


„Pana la sfarsitul anului, vom mai avea nevoie de 65 de milioane de euro. Suntem cu 20 la suta peste planul de lucrari pe 2007. Lucrurile merg foarte bine. Speram ca la anul sa ne apropiem de finalizare cu una din subsectiunile tronsonului 2B, intre Turda si Gilau”, a afirmat directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgarcitu, citat de MEDIAFAX.


Ministrul Dezvoltarii Regionale, Laszlo Borbely, spera ca Guvernul va putea oferi cele 65 de milioane de euro, pentru mentinerea ritmului lucrarilor, cu atat mai mult cu cat se avanseaza. A fost turnat si primul kilometru de asfalt, pe tronsonul dintre Savadisla si Ciurila. Lucrarile merg bine si in judetul Bihor, unde se executa lucrari de terasamente, de drenaj, constructii de poduri, viaducte.


Mai sunt insa si cateva probleme, majoritatea legate de exproprierile de terenuri, dar atat Guvernul cat si constructorul sunt optimisti. Singurul “cui” este dincolo de granita. Ungurii nu vor continua autostrada, ei avand prevazute la granita cu Romania doar cateva drumuri expres. Oficialii Ministerului transporturilor incearca sa convinga Guvernul maghiar ca drumurile expres sa fie transformate in autostrazi.


Sa speram ca autostrada care ne costa bani foarte multi nu va lega orasele transilvane intre ele si atat!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.