TEMPLIERII – ISTORIE, FABULATIE SI MISTER

TEMPLIERII – ISTORIE, FABULATIE SI MISTER

0 319

?


Dupa anul 1119, aproape doua secole, Cavalerii Templieri s-au remarcat datorita remarcabilelor abilitati in lupta, dar, mai ales discretiei de care au dat dovada si a modului exceptional de organizare si comunicare . Ordinul Cavalerilor Templieri a fost fondat in pragul secolului XII, dupa prima Cruciada, cu scopul initial de aparare a pelerinilor pe drumul spre Ierusalim.


?


Comoara descoperita sub Templul lui Irod


In anul 1119, Hugues de Payens impreuna cu? ?un grup restrans de insotitori catari au patruns intr-o incinta situata sub Templul lui Irod. Se spune ca ?au gasit o comoara, Prezenta lor in acea „hruba” secreta a fost confirmata „Hugues de Payens a fost, cu siguranta, acolo”, asigura Ian de Sinclair.


„Dar ce a gasit?” Enorma bogatie ce le-a permis Cavalerilor Templieri sa construiasca atatea castele nu a provenit desigur din cultivarea pamantului sau cresterea animalelor, a subliniat urmasul lui De Payens.


? Alte surse, mult mai credibile, atesta faptul ca templierii au organizat unul dintre cele mai performante circuite bancare cu decontarea biletelor la ordin, tip cambie, asigurand prodectia? pelerinilor impotriva jafurilor. ?


?


Tezaurul din adancurile capelei Rosslyn


Douazeci de corabii cu templieri au parasit Franta cu cateva zile inainte de Vinerea Neagra (ziua executiei), potrivit lui Sinclair – unele indreptandu-se spre Portugalia, altele spre Vest. Multi istorici cred ca fabuloasa comoara a ajuns la Roslin (actualul Rosslyn), o mica asezare situata la sud de Edinburgh (Scotia).


Capela Rosslyn, o biserica din secolul al XV-lea, proiectata de cavalerul templier William Sinclair, ar putea fi locul unde a fost depozitat Sfantul Graal si alte comori. „Probabil ca mai sunt acolo”, a mai spus Ian Sinclair. Stramosii lui au inceput sa construiasca aceasta capela in 1446, la un an dupa ce un incendiu aproape a distrus Castelul Roslin, din apropiere.


?


Fatidica cifra 13


Cata importanta si influenta psihosociala? poate avea o data istorica din fabuloasa saga a Cavalerilor Templieri putem constata din modul, superstitios, de abordarea cifrei 13. Aproape in toata lumea? cifra 13 simbolizeaza dezastrul, iar folosirea ei e considerata ca? aducatoare de? ghinion. S-a mers pana la eliminarea numerelor stradale sau a etajelor.?


In fatidica zi de vineri, 13 octombrie 1313, au fost ordonate executii in masa. Marele Maestru Jacques de Molay, a fost ars pe rug Dar imensa comoara a templierilor nu a fost niciodata gasita. Prabusirea templierilor a fost asociata cu un blestem ce s-ar fi abatut asupra regelui Filip al IV-lea cel Frumos si a urmasilor lui.
Exista totusi o organizatie transnationala discreta, de mare anvergura, pentru care cifra 13 reprezinta GENEZA, elementul benefic de referinta, al ordinului? – FRANCMASONERIA.


?


MIHAI BARBULICEANU


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.