Modificare Statut la USR: importă exemplu PSD – președintele va fi ales...

Modificare Statut la USR: importă exemplu PSD – președintele va fi ales de toți membrii partidului

0 173

Comitetul Politic al Uniunii Salvați România a aprobat o serie de modificări la Statutul USR, modificări care vor fi supuse aprobării Congresului. Principala modificare privește modul de alegere a președintelui USR, în sensul ca acesta să fie ales de toți membrii partidului, prin vot direct, transmite Mediafax.
Amendamentul agreat de Comitetul Politic al USR, reunit sâmbătă la Brăila, a fost propus de președintele USR, Dan Barna.

Dacă modificarea Statutului va fi agreată și de Congresul USR din 13 iulie, președintele USR va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat al membrilor USR pentru un mandat de maximum 4 ani, se arată într-un comunicat USR.
Cu alte cuvinte, un om va însemna un vot „pro” sau „contra”. În prezent, președintele USR este ales printr-un vot ponderat, adică este luată în calcul și performanța filialei din care votantul face parte.
„Președintele USR trebuie să fie președintele tuturor membrilor, și al celor din filiale cu rezultate bune și foarte bune, și al celor din filiale cu rezultate mai puțin bune. Este de preferat votul egal, pentru că, în caz contrar, unii membrii s-ar putea simți descurajați. Noul mecanism propus asigură o largă reprezentativitate în partid și întărește democrația internă”, a declarat președintele USR, Dan Barna.
Alte modificări validate de Comitetul Politic al USR vizează validarea candidaților locali, drepturile și obligațiile membrilor, formarea filialelor rurale și selectarea delegaților la congres.

USR a validat afilierea la grupul ALDE+Renaissance+USR PLUS din Parlamentul European
Barna: Nu se pune problema afilierii domnului Ponta la această nouă grupare

Vă reamintim, Comitetul Politic al Uniunii Salvaţi România a validat afilierea europeană la grupul ALDE+Renaissance+USR PLUS din Parlamentul European. Decizia de validare a afilierii europene a întrunit 84 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi trei abţineri.
Iată declarația lui Dan Barna, preşedintele USR, după momentul afilierii la structura neomarxist-globalistă:
„Avem o datorie uriaşă faţă de cei peste 2 milioane de români care au votat Alianţa 2020 USR PLUS la alegerile din 26 mai şi care au făcut din Alianţă un jucător pe scena politică la egalitate cu PSD şi PNL. Îi vom reprezenta pe români cu fruntea sus în Europa şi vom încerca să reparăm tot răul pe care l-au făcut PSD şi ALDE în ultimii doi ani şi jumătate în ceea ce priveşte imaginea şi credibilitatea României. Europarlamentarii Alianţei 2020 USR PLUS vor demonstra că locul României este în Europa şi că Europa poate însemna o sursă de progres şi de prosperitate pentru toţi românii”.
În cadrul noului grup format în Parlamentul European, al cărui nume definitiv va fi stabilit în curând, delegaţia Alianţei 2020 USR PLUS va fi a treia ca mărime după cele ale Franţei şi Marii Britanii

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.