Va salva puterea credinței creștine civilizația milenară a Europei moderne?

Va salva puterea credinței creștine civilizația milenară a Europei moderne?

0 156

Papa Francisc este un „populist” care bate Lumea in cautare de glorie. A auzit ca la noi „e nasol” si a venit sa facă Pace?…
Ioan Paul al II-lea? După doua decenii ne-am prins: un reacţionar polonez, înglodat în obscurantism. Numai Macron Jupiterianul şi Junker, omagiindu-l pe Marx în biserică sînt nişte lumini orbitoare. Merkel, pe bune, e cîh! 
Faptele spun, aşadar, care e adevărata… scară de valori a celor ce omagiză oficial Noua Ordine, politic corectă…
Cei ce au descoperit brusc adevarata măreţie pierdută a Europei sunt, prin educaţie şi convingeri, incapabili să vadă în Notre Dame si altceva decît o maşină de absorbit turişti şi de generat încasări. Comentată şi omagiată în acest fel catedrala ce s-a prapadit in flacarile Iadului, pare o versiune greoaie a celeilalte embleme turistice a Parisului: suplul Tour Eiffel, luat la poze de milioane turişti. Dar la care nu se inchina nimeni…  

Nu încape îndoială: sîntem civilizaţia cea mai vinovată de vandalism în raport cu ea însăşi. Dacă Marea Catedrala a ars, singura comparaţie posibilă duce la fapta cuiva care… scapă un Rembrandt în acid. Capodopera poate ca va fi restaurată dar nu va mai fi niciodată aceeaşi.   
In 1793, cînd „apostolii” revoluţiei franceze şi mentorii militanţilor de astăzi au jefuit Catedrala, i-au distrus statuile şi au reconsacrat-o pentru a sărbători două festivaluri monstruoase – amîndouă celebrate în umbra ghilotinei.
Am fost „învăţati”, între timp, că… orice e mai bun şi mai cuprinzător decît creştinismul. Sub îndrumarea noilor maeştri spirituali, azi „reformatori de credintza” din Universităţi, ce conduc ONG-uri obscure, în frunte cu huligani alde DancăDide sau noul Ceausescu…  Noile „directii” sponsorizate de/prin ambasade sunt acum cool si absolut tot ce  e noua… civilizaţie europeană e mai sofisticat şi mai valoros decît trecutul nostru.
Am uitat, de pildă, că, la Paris, Londra, Strasbourg, Koln sau Milano, catedralele au fost construite de oameni încredinţaţi că lucrarea va fi terminată cîndva; şi că nu o vor vedea în timpul vieţii lor omeneşti. Ceva fabulos trebuie să fi menţinut dăruirea acestei munci care a înghiţit, la fiecare catedrală, două sau trei sute de ani. Acest ceva se numeşte
comuniune prin credinţă, ce a dat sensul unei lumi solidare care a născut Europa moderna.
Macron şi colegii lui globalisti de superbie ipocrită au observat catedrala arzînd şi au făcut din ea un monument de utilitate politică şi personală:  Prima şi singura Europă reală a fost făcută de mîinile şi minţile celor care au ridicat Europa catedralelor. (Infotec)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.