Surpriză în Campionatul Național de Viteză pe Traseu Montan : Emil Nestor...

Surpriză în Campionatul Național de Viteză pe Traseu Montan : Emil Nestor s-a impus în Cupa Cheile Grădiștei

0 170

Cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019, a rezervat o surpriză : la volanul unui prototip Norma M20 FC, Emil Nestor l-a învins cu doar 0,076 secunde pe marele favorit, Lucien Hora, care a pilotat un monopost Lola B99/50. Traseul foarte frumos, vremea superbă și spectatorii veniți în număr mare au oferit cadrul perfect pentru runda inaugurală a Cupei Cheile Grădiștei – TOTAL. Cei peste 80 de piloți aflați la start au oferit spectacol prin evoluțiile lor, rezultatele finale fiind foarte interesante. Emil Nestor a obținut în premieră victoria în clasamentul OPEN, adjudecandu-și Cupa Cheile Grădiștei – TOTAL. În prima manșă de concurs, Nestor a fost mai rapid decât Lucien Hora cu 1,261 secunde, dar s-a clasat doar al treilea în manșa secundă, pierzând 1,185 secunde față de timpul lui Hora. Însă rezultatul i-a fost suficient pentru a urca pentru prima dată pe cea mai înaltă treaptă a podumului general. Lucien Hora a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund, podiumul fiind completat de Costi StratnicÎn lupta pentru locul 3, Costi Stratnic a fost mai rapid decât Mihai Leu, în timp ce Dani Oțil a terminat pe poziția a 5-a. Unul dintre favoriți, Lucian Răduț, a abandonat cursa după ce a greșit în prima manșă de concurs, ieșind în decor.

„Nu mă așteptam la acest rezultat. Într-unul din acele de păr am alunecat pe urmele de ulei lăsate de un alt concurent dar, cu mare noroc, am terminat tot pe primul loc. Sunt foarte bucuros!” a declarat Emil Nestor la finalul cursei.

În clasamentul general, Lucien Hora conduce cu 43 p, al doilea fiind Nestor, cu 40 p.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă va avea loc în perioada 8-9 iunie, pe drumul din Brașov spre Poiana Brașov.

Foto autorally.ro

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.