Municipalitatea execută lucrări de reparații la zonele adiacente sistemului de fortificații, turnuri...

Municipalitatea execută lucrări de reparații la zonele adiacente sistemului de fortificații, turnuri și ziduri ale Brașovului

0 191

Primăria Braşov începe lucrările de reparaţii la zonele adiacente sistemului de fortificații, turnuri și ziduri ale Brașovului. ,,Având în vedere că, de atâția ani, încă așteptăm Hotărârea de Guvern prin care să se clarifice situația patrimonială a turnurilor și zidurilor de apărare, am luat decizia ca, până la reglementarea situației juridice, să facem lucrări de întreținere la zonele adiacente acestor ziduri și turnuri. Astfel, în această primăvară am demarat un program amplu de reparații la scările de acces spre turnuri, platformele de belvedere, balustradele de legătură etc. care, din cauza faptului că aceia care le-au avut în administrare nu le-au întreținut în acești ani, reprezentau deja un pericol pentru turiștii și brașovenii care voiau să le viziteze. Deja am finalizat lucrările la scările și platformele de la 4 dintre turnurile de apărare, iar acum lucrăm la platforma de belvedere de pe zidul de apărare, în zona Centrului de Agrement. Sper să avem cât mai repede acea Hotărâre de Guvern, astfel încât să putem gândi și un proiect care să vizeze partea de întreținere și reparații pentru turnuri și ziduri. Facem un apel și la domnul prefect să facă demersurile care depind de el pentru a se adopta cât mai repede acea hotărâre. În același timp, sperăm ca domnia sa să promoveze cât mai repede proiectul de hotărâre de guvern pentru trecerea Cetățuii în patrimoniul Municipalității, astfel încât să putem demara de urgență un proiect de consolidare a acestui monument istoric, având în vedere starea sa de degradare ”, a declarat primarul George Scripcaru.

,,Deşi s-au făcut reparaţii, nu toţi înţeleg rolul acestor scări, platforme etc. şi simt nevoia să lase o urmă a trecerii lor, în baza principiului numele…unora..trebuie să fie pe toate gardurile. Facem un apel la aceşti ,,artisti” să îi respecte pe turiştii şi braşovenii care vor să viziteze aceste obiective, dar şi munca celor care le-au reparat”, au ţinut să atenţioneze reprezentanţii Primăriei Braşov.

D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.