Apar tornadele în România! Una dintre ele a fost filmată marți și...

Apar tornadele în România! Una dintre ele a fost filmată marți și este de dimensiuni impresionante!

0 304

La Drajna de Călărași, șoferii care au trecut marți prin zonă, în jurul prânzului, au fost martorii unui eveniment meteo neobișnuit, care apare mai degrabă pe alte meleaguri : formarea unei tornade! Uimiți, dar și speriați, oamenii au imortalizat evenimentul la care au fost martori, postând mărturiile pe rețelele de socializare (foto). Se pare că tornada a avut efecte majore, mai multe case rămânând fără acoperișuri!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, două atenţionări cod galben de ploi şi vânt puternic pentru zilele de marţi, 30 aprilie şi respectiv miercuri, 1 mai, pentru zeci de judeţe din zona nordică şi sudică a ţării, inclusiv litoralul. Prima atenţionare cod galben de ploi a intrat în vigoare marţi, 30 aprilie, la ora 15.00 şi expiră pe 1 mai, la ora 10.00.

Meteorologii avertizează că în noaptea de marţi spre miercuri (30 aprilie/01 mai) şi la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei şi Crişanei şi local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp!

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.