Se cere o reformă a statutului echipelor care ajung în Liga I...

Se cere o reformă a statutului echipelor care ajung în Liga I : Brașovul este unul din orașele care lipsesc de pe prima scenă a fotbalului românesc!

0 191

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a încheiat contractul de vânzare a drepturilor TV, cu compania EAD Interactive, cea care în vara lui 2018 a achiziţionat şi a doua opţiune din campionatul Ligii 2. Noul contract e mai mare cu cu 500.000 de euro faţă de cel anterior, semnat în 2014. Drept urmare, cluburile din Liga 1 vor primi pe sezon suma de 28 de milioane de euro, fără TVA, pentru următoarele cinci ediţii de campionat.

”Am semnat pe 5 ani şi suntem responsabili pentru producerea de meciuri. Vrem să facem produsul mai atractiv, să creştem audienţa pentru TV, dar şi pe stadioane. Nu e un simplu contract de drepturi TV. E un contract mai complex, inclusiv pe parte de marketing. Vrem profesionalizarea managementului. Ne interesează să creştem audienţele de pe stadioane şi să vină branduri importante alături de echipele din Liga 1. Ne interesează să digitalizăm”, a declarat pentru prosport.ro, Orlando Nicoară, director general în cadrul companiei care a achiziționat drepturile.

Pe lângă tranzacții și bani, se pomenește, pentru prima dată în astfel de situații, de ,,actorii” beneficiari ai contractului, respectiv, cluburile din prima ligă. În comunicatul emis de LPF se arată că în Liga I nu mai sunt dorite echipe care să nu aibă condiţii pentru acest nivel. S-a dat exemplul echipei FC Hermannstadt, care nici acum nu joacă pe teren propriu, însă sunt vizate și principalele favorite la promovarea din Liga 2, Academica Clinceni şi Chindia Târgovişte aflate pe primele două poziţii în liga secundă, cu mari șanse de promovare și care nu au stadioane conforme cu pretențiile Ligii I.

Drept urmare, se solicită noi condiții pentru licențiere.

Totodată, în comunicatul Ligii Profesioniste, se precizează ca obiectiv prioritar ,,readucerea în fotbalul românesc a marilor oraşe (Arad, Timişoara, Braşov, Oradea, Ploieşti, Piteşti, Galaţi), dezvoltarea parteneriatelor între cluburi performante şi primării, cu respectarea legislaţiei economice în vigoare, încurajarea cluburilor construite solid, precum FC Viitorul, un exemplu de profesionalism şi reprezentativitate pentru oraşul Constanţa, sprijinirea marilor brand-uri (Petrolul, Rapid, UTA, U Cluj, Politehnica Timişoara, FC Argeş, Oţelul)”

Anunţul LPF este o urmare firească a promovării în Liga I, în ultimii ani, a unor echipe cu puțini suporteri, precum Concordia Chiajna, FC Voluntari, Călărași, echipe fără tradiţie, care au micşorat interesul general al microbiştilor!

D.D.

  

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.