Sabrerii din lotul olimpic s-au pregătit în Poiana Braşov pentru primul Grand...

Sabrerii din lotul olimpic s-au pregătit în Poiana Braşov pentru primul Grand Prix care punctează la calificarea olimpică

0 163

S-a încheiat cantonamentul sabrerilor români din lotul olimpic, în Poiana Brașov. De vineri, românii concurează la Seoul. Este vorba de Bianca Pascu, Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, George Dragomir şi Mădălin Bucur. Miza este ridicată la marile competiţii din vară, întrucât scrimerii primesc de trei ori mai multe puncte pentru clasările la Mondiale decât la Grand Prix-uri şi Cupe Mondiale, putând obţine astfel mai repede biletele pentru Japonia.

La Tokyo, România trage nădejde să fie reprezentată şi în concursul pe echipe, nu doar la individual. După doi ani mai puţini reuşiţi, 2016 şi 2017, a urmat un sezon 2018 mai bun, iar 2019-2020 ar trebuie să vină cu certitudinea: calificarea echipei de sabie la JO.

”Începe anul de calificare, aprilie 2019-aprilie 2020. Doar 8 echipe din lume vor participa la Jocurile Olimpice. E puţină tensiune, una pozitivă însă, cred eu. Pentru ca începutul lui 2020 să fie mai relaxat, e nevoie de un rezultat de prestigiu la Mondiale. Personal nu cred în miracole, ci doar într-un progres permanent şi continuu”, precizează antrenorul lotului Ioan Pop.

”Încerc să mă acomodez, pentru că am schimbat categoria. Trebuie să-mi câştig locul în echipă, iar pentru asta tebuie să lucrez fizic şi psihic. Te demoralizează, când vezi că ceilalţi te bat, căci sunt mai mari. Visul meu este să prind echipa pentru Tokyo, dar pentru asta trebuie întâi să prind locul în echipă prin rezultate la Cupele Mondiale de seniori şi apoi să îmi fac treaba când va fi cazul”, spune George Dragomir, antrenat de brașoveanul Rareș Dumitrescu

foto prosport.ro

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.