Tenis FED CUP, prima zi: Franța vs România 1-1

Tenis FED CUP, prima zi: Franța vs România 1-1

0 186

Așa cum era de așteptat nu a fost loc de surprize în meciu de tenis Franța și România. S-a câștigat cate un punct cu jucătoarele cele mai bune și mai bine clasate.
Este 1-1 după prima zi, iar cel puțin la prima vedere partida dintre Simona Halep și Caroline Garcia (prima de duminică) va fi cea care va trasa direcția în care o va apuca semifinala de la Rouen.

Simonei Halep vs Kristina Mladenovic 6-3, 6-1
Simona, și-a aratat clasa, s-a eliberat de presiune, cu o determinare de zie mari, a știut când și cum să accelereze, iar victoria a venit fără mari emoții. Cuaceasta victorie Halep a pus primul punct pe tabelă, astfel: România – Franța 1-0.
Simona nu ne-a înșelat așteptările și a adus victoria echipei noastre. A fost un meci solid din partea numărului doi mondial, Halep făcând foarte bine față presiunii importante din tribune.
Declarație Simona Halep
„A fost un meci dificil, pentru că am avut emoţii, este întotdeauna greu să joc pentru ţară, dar mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig. Cu aşa public este greu să renunţi şi să pierzi, le mulţumesc foarte mult pentru că au venit şi pot să spun că au dominat sala astăzi.
Terenul a fost un pic greu, a fost puţin ud şi a fost foarte greu să termin punctele, dar şi ea are un joc dificil, chiar dacă nu a mai câştigat atât de mult în ultima perioadă este o jucătoare foarte bună, schimbă ritmul foarte des şi nu a fost uşor să-mi găsesc ritmul meu.
Dar spre final am reuşit să domin eu mai mult şi să găsesc eu ritmul şi să joc ceea ce trebuia să joc. A fost greu să-mi controlez emoţiile la început, dar a fost bine pe final şi asta e tot ce contează„.
Duelul galeriilor, la acest meci a fost câștigat de români. Cele două galerii s-au întrecut în încurajări, spectacolul din tribune fiind unul total.

Caroline Garcia vs Mihaela Buzărnescu 6-3, 6-3
Mihaela Buzărnescu, încă departe de forma din vara anului trecut, a pierdut un meci pe care îl putea câștiga fără prea multe probleme. Au fost momente în care ne-a arătat ce tenis știe să joace, dar nu a reușit să treacă peste erorile …personale, mult prea multe. Nu adversare i-a pus probleme ci ea singura și-a făcut meciul imposibil de câștigat.
“Îmi pare foarte rău pentru acest meci, că nu l-am câştigat.
Am fost foarte motivată. Ea a fost solidă cap-coadă. A fost foarte greu să pot lua iniţiativa. Regret că nu am reuşit mai mult să atac. Am dat tot ce am putut şi am luptat până la ultima minge. Nu am atât de mult să îmi reproşez astăzi pentru că am simţit că am dat tot ce am putut. Nu este uşor să joci cu ea. Sper din tot sufletul echipa în a doua zi să ajungă să câştige. Este 1-1, dar la fel şi la Ostrava mi-am dorit. Sper mine indiferent cum va evolua jucătoarea care va fi pe teren, a României, să învingă. Simt că am jucat bine, că sunt pe drumul bun.

Virginia Ruzici

Declarații Virginia Ruzici
„Mi se apre logic scorul de astăzi, Simona a jucat excelent, deşi Mladenovic a început meciul foarte bine. În ceea ce o priveşte pe Mihaela, mi s-a părut că a fost puţin prea intimidată. Este clar că nu are o experienţă de mari evenimente la acest nivel, cu multă presă, televiziune din toate părţile şi în faţa unei Caroline Garcia care a lovit mingea cu toată forţa şi cu multă, multă încredere şi multă determinare, A fost foarte greu pentru pentru ea, a fost depăşită de viteza şi forţa adversarei.
A fost bine pentru jucătoarele noastre că s-au simţit susţinute, acum să vedem, mâine este o altă zi. Cred că Simona care conduce această echipă, este liderul echipei, joacă cu multă încredere, încearcă să tragă echipa la fel de sus ca şi ea dacă se poate. Cred că va intra cu încredere contra Carolinei Garcia, pe care o cunoaşte foarte bine. Iar în celălalt meci de simplu nu ştiu cine va juca, nici la o echipă, nici la cealaltă. Nu aş fi vrut să fiu la o asemenea alegere, dificilă şi pentru echipa noastră de a o alege ori pe Mihaela, ori pe Irina, ori chiar pe Monica Niculescu. Vom vedea. Acelaşi lucru este valabil şi în echipa Franţei, se poate auzi ideea de a o băga pe Alize Cornet, dar eu personal nu ştiu nimic”,
a declarat Ruzici, la Digi Sport, potrivit News.ro

Duminică, de la ora 14:00, se va juca:
* Caroline Garcia vs Simona Halep,
* Kristina Mladenovic vs Mihaela Buzărnescu
* Caroline Garcia / Kristina Mladenovic vs Irina Begu / Monica Niculescu.
Căpitanii celor două echipe pot opera schimbări în rândul jucătoarelor care vor evolua în aceste partide.
Învingătoarea din această întâlnire va evolua cu câştigătoarea semifinalei Australia – Belarus, scor 1-1 după prima zi.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.