Marți se va lua o decizie legată de finalul Campionatului Național de...

Marți se va lua o decizie legată de finalul Campionatului Național de hochei; cea mai agreată idee este formula ,,2 victorii din 3 meciuri”, pentru finale!

0 203

Hocheiul românesc trece prin momente ezitante, așa cum poate nu s-a mai întâmplat până acum. Drumul lung al Ciucului în Erste Liga, a bulversat campionatul intern, astfel încât conducerea federației încearcă acum să ducă totul pe repede-nainte, până la adjudecarea medaliilor și până ca gheața patinoarelor, vorba aceea, să nu se…topească. Deocamdată, abia au început seriile din semifinale, care s-ar putea prelungi și ele, pentru că se joacă după sistemul ,,cel mai bun din cinci partide”. Și asta, după ce sezonul regulat a fost ușor ciuntit, pentru că ultimul meci, dintre Galați și Ciuc, nu s-a mai jucat (!). După semifinale, care s-ar putea încheia în jurul datei de 13 aprilie, ar trebui să se dispute finalele, cea mare, pentru titlu și cea mică, pentru medaliile de bronz…Doar că, la orizont este Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa B, la care va lua startul și echipa națională de seniori a României. Ori, lotul național ar trebui să se reunească în jurul datei de 20 aprilie, cu o săptămână, cel puțin, înainte de debutul mondialelor din Estonia. Lucru imposibil, în actuala formulă de desfășurare a Campionatului Național.

În disperare de cauză, conducerea federației a decis să convoace marți o ședință de urgență a Biroului Federal, la care vor fi prezenți și reprezentanții celor patru echipe calificate în semifinalele Campionatului Național. Se speră astfel să se ia o decizie, legată de finalizarea sezonului intern. Având în vedere timpul foarte scurt până la reunirea lotului, cea mai agreată variantă ar fi ca finalele Campionatului Național să se dispute după sistemul ,,cel mai bun din trei partide”. De asemenea, pregătirea lotului național ar putea fi scurtată la maximum sau chiar să se renunțe la etapa respectivă și, după reunire, a doua zi, echipa națională să plece direct la întrecerile din Estonia!

Ar mai exista o variantă, aceea de ,,înghețare” a campionatului, până la toamnă, când s-ar putea juca finalele, însă, conducerea federației nu vrea să o ia în considerare, după cum ne-a spus președintele Federației Române de Hochei, Alexandru Hălăucă : ,,Nu ne gândim la asa ceva, pentru că este vorba despre altă pregătire, iar la toamnă componența echipelor va fi alta, deci vor fi, practic, alte echipe decât acum”

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.