Dragnea a modificat din nou legea off-shore în favoarea statului român, stârnind...

Dragnea a modificat din nou legea off-shore în favoarea statului român, stârnind mânia concernelor petroliere

0 218
Trebuie să nu ne mai minunăm! În Parlament sunt mulți „aleți” cu alte interese, care nu au nimic în comun cu vei care i-au ales – reprezentanții corporațiilor au părăsit sala în semn de protest
PSD a depus marți un set de amendamente la Legea offshore cu puțin timp înainte de începerea dezbaterilor din Comisia pentru Industrii din Camera Deputaților. Amendamentele au fost înmânate de Liviu Dragnea ieri seară deputaților PSD pentru a fi depuse azi în dezbaterea din comisie, au declarat surse din partid pentru G4Media.

Amendamentele depuse azi de PSD schimbă fundamental proiectul ce trecuse săptămâna trecută la Senat, în sensul că mărește cuantumul taxelor și impozitelor ce trebuie plătite către statul român de companiile care ar urma să extragă gazele din Marea Neagră.
Proiectul de la Senat era foarte favorabil companiilor petroliere, practic schimbând din temelii legea care fusese respinsă de președintele Iohannis.

Comisia pentru industrii, condusă de Iulian Iancu (PSD), trebuie să dea raportul decisiv înainte de votul final în plen, programat pentru azi (miercuri) – dacă nu va interveni o nouă amânare.

Dragnea a modificat din nou legea off-shore în favoarea statului român, stârnind mânia concernelor petroliere. Reprezentanții corporațiilor au părăsit sala în semn de protest

 

Companiile care au in acest moment acorduri petroliere offshore:
* OMV Petrom si ExxonMobil: perimetrul de mare adancime Neptun Deep
* Lukoil, PanAtlantic Petroleum si Romgaz: perimetrul Trident
* Black Sea Oil&Gas: perimetrele Midia si Pelican
* Petromar Resources: perimetrele Muridava si Est Cobalcescu

https://www.activenews.ro & 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.