Adevărata Ciumă a României este noua „Ciumă rosie”, implementată de Caracatitza SOROȘ!!

Adevărata Ciumă a României este noua „Ciumă rosie”, implementată de Caracatitza SOROȘ!!

Soros s-a implicat in situatia politica romaneasca in ultimile zile ale lunii decembrie1989, dupa caderea regimului lui Ceusescuvenind cu primul avion din strainatate (vest) aterizat in Bucuresti. Desi a negat ca s-ar fi implicat in Romania, inainte de 1989, a acceptat, totusi,dezvaluirea  ca a finantat grupurile de opozitie si a altor tari comuniste. El a fondat „Grupul pentru Dialog Social” in 31 decembrie 1989, iar „Fundatia pentru o Societate Deschisa” (FSD)inca din zilele de inceput ale anului 1990. Dat fiind faptul ca nu este rezonabil a se crede ca membrii acestor doua „societati” au fost gasiti la intamplare, peste noapte, pe strada imediat dupa zilele revoltei decembriste, presupunerea merge cu ideea ca acestia au fost „gasiti” si „pregatiti” inca din timpul regimului ceausist.

Potrivit unei investigatii jurnalistice facuta de ziarul „Adevarul”, inceputul decadei 1990 a fost o perioada de subjugare ideologica a tarii de catre SUA. ONG-ri americane si cele ale lui Soros au creat primul canal TV privat, SOTI, alocand mari sume de bani si pregatind jurnalistii, fundatia lui Soros fiind donatorul cel mai important. Toate structurile politice de dreapta, incluzand sindicatele libere, organizatiile studentesti si partidele politice au fost finantate cu dolari: Soros (Open Society), Freedom House, NED (National Endowment for Democracy – o alta „firma” CIA), National Republican Institute.Fondurile americane, asadar, si cele ale lui Soros , in special au format partea… majoritara a clasei politice si a comunitatii jurnalistice. De ex. Mihnea Motoc, ministru al MApN (nov.2015 – ian.2017), a primit o bursa de studii la Universitatea George Washington, de atunci devenind un agent de influenta al SUA. Ca si in alte foste tari comuniste Soros a tintit sistemul educational. Intre 1990 si 1994 FSD a fost ocupata cu crearea manualelor – scrise de membrii fundatiei, impreuna cu membrii ME roman.   Prima organizatie sorosista in Romania a fost „Grupul pentru Dialog Social” (GDS), membrii fondatori fiind  Silviu Brucan, Andrei Plesu, Gabriel Andreescu si Stelian Tanase. Apoi la inceputul anului 1990 s-a infiintat „ Soros Foundation”, care mai tarziu si-a schimbat denumirea in „Fundatia pentru o Societate Deschisa” (FSD).Prima reprezentanta a lui Soros in Romania a fost Sandra Pralong (Sandra Marilyn Andreea Budis), care a emigrat in SUA in decada 1970, pentru a se reantoarce (coincidenta?) dupa caderea regimului ceausist. Ea a devenit consiliera lui Emil Constantinescu, iar azi, tot…consiliera,dar a lui… Klaus Iohannis.
Demn de mentionat este faptul ca …anonimul Dacian Ciolos, fost prim ministru !! , fost „comisar” pentru agricultura a UE, a fost un oarecare membru al asociatiei… „Prietenii Europei”, finantata de Soros. Fapt pe care…discretul nepot al fostului general de militie Vulpea – Ciolos !-a „uitat” sa-l mentioneze natiei romane.Nu degeaba guvernul lui Ciolos a fost numit „guvernul lui Soros”el a fost format in intregime din fosti activisti ONG, studenti ai lui Soros, fosti administratori de corporatii multinationaleCu alte cuvinte, tara a fost condusa, practic, de multimiliardarul ungur-evreu-american.

Pe langa cele doua fundatii amintite mai sus, Soros a deschis nenumarate ONG-uri legate de structurile sale:

– „Soros Advising and Placement center”;
– „Soros Educational Advising Center”;
– „Union  Soros for Reconstruction of Romania”,
– „Center Soros for Economic Development”,
– Foundation Soros Concept”,
– „Human Rights Center – Bucharest”,
– „Association for Human Rights  in Romania – Helsinki Committee (APADOR-CH)”,
– „Pro-Democracy Association”,
– „Romanian Academic Society”, etc, etc, etc, care la randul lor au dat „nastere” altor ONG-uri mladite.
Printre membrii acestor „societati” si „organizatii” se pot gasi fosti ministri, fosti sau actuali consilieri prezidentiali, directori de institutii de stat, jurnalisti „influenti”. Trei, dintre ultimii patru presedinti, au avut consilieri sau oameni din retelele lui Soros.De fapt exista o retea sorosista reala: „Soros Open Network Romania” (SON) – Reteaua Deschisa Soros, Romania. Cele mai cunoscute ONG-uri din aceasta retea?

  • APDfondata in august 1990, in Brasov, de Adrian Mourousis; finantata initial de catre „National Democratic Institute”, preluata apoi in reteaua SON. Are peste 30 de filiale in toata tara cu peste 1.000 de membri. ONG-ul este „specializat” in supravegherea alegerilor si  organizeaza in fiecare an „Universitatea de Vara de la Balvanyos, Covasna”, alaturi de „Liga pro-Europa”, „Hungarian Youth Union” si FIDESZ.
  • Pro-Democracy este finantata de SON,  „National Democratic Institute”, „Freedom House”, (US Agency for International Development) – organizatia prin care CIA actioneaza in lume  specializata in …”revolutii colorate”,demonstratii si puci-uri guvernamentale; „Westminster Foundation for Democracy”.
  • Romanian Academic Society (SAR) a  promovat si realizat „unirea” Partidului Democrat cu Partidul National Liberal. In felul acesta inghitind PNL, partid istoric romanesc, totalmente deturnat de activistii sorosisti.
  •  Helsinki Committee (APADOR – CH), condusa de la inceput de Renate Weber, apoi din 1996 de catre Monica Macovei.
  • Grupul pentru Dialog Social (GDS), fondat in 1990, include oamenii descrisi  ca fiind intelectualii tarii: G. Adamesteanu, Mariana Celac, Andrei Cornea, Andrei Oisteanu, Adrian Cioroianu, Cristian Parvulescu, Mihai Razvan Ungureanu, etc.

Povestea sorosista de succes a lui Mihai Razvan Ungureanu este una dintre cele mai bune exemple a „muncii” depuse de SON-Romania. In 1990-1991 a primit bursa de studiu pentru un master la  Oxford University si sa acceada in  „European Association for Jewish Studies ”. La Oxford a primit Premiul …de la Libraria Posen, a culturii si civilizatiei evreiesti, din Lucerna,apoi o bursa la „Universitate Ebraica” din Ierusalim. In 2000 cursuri la „Scoala NATO” din Oberammergau, Germaniaapoi…prin BASESCU ditamai Ministru de externe ,sef al SIE si Prim Ministru . NUMAI unul din exemplele oportunitatilor oferite tinerilor romani de catre FSD si George Soros. Si sunt multi altii ca el….

O scurta lista a fostilor si prezentilor membri ai FSD, GDS si alte ONG-uri afiliate SON-Romania.
* Dacian Ciolos, fost premier;
* Andrei Plesu, fost ministru al culturii , ministru de externe (1997-1999), fost consilier prezidential Basescu(2004-2005)
* Monica Macovei, MJ (2004-2007), MPE;
* Sandra Pralong
, fosta si actuala consiliera prezidentiala;
* Mihai Razvan Ungureanu; fost sef SIE si premier;
* Helvig Edward, sef SRI. Fost director general al Institutului Roman de Studii Sociale;  fost consilier al lui Mugur Isarescu si Min. Dezvoltarii Regionale si a Turismului;
* Corina Suteu, fosta directoare a ICR, New York si fosta ministra a culturii;
* Raluca Pruna
, fostra ministra a justitiei; si a „Transparency International – Romania”;
* Alexandru Lazarescu, fost director TVR;
* Andrei Pippidi,  membru al Raportului participarii Romaniei la „holocaust”;
* Vladimir Tismaneanu, politolog neo-conservator;
* Catrinel Plesu, directoare Institutului Cultural New York;
* Mihai Sora,fost ministru al culturii (1989-1990);
* Liviu Antonesei, jurnalist, scriitor;
* Alin Teodorescu, primul presedinte a FSD,
* Andrei Marga, ministru al educatiei (1997-2000),
* H.R. Patapievici, membru CNSAS, presedintele ICR (2005-2012);
* Mircea Mihaies, fost VP a ICR;
* Cristian Parvulescu,  seful „Pro-Democracy”;
* Andrei Oisteanu, membru  al Institutului National pt. „studiul” holocaustului Eli Wiesel;
* Andrea Pora, jurnalista;
* Teodor Baconski,  numeroase posturi de ambasador;
* Alina Mungiu, „fondatoarea” SAR, fosta sefa NewsTVR;
* Stelian Tanase,  presedinte TVR;
* Laura Stefan, membra ONG-declarata „experta in coruptie” de catre stăpânii – ambasa SUA;
* Rodica Culcer,  referenta la ambasada SUA (1985-1991), fosta directoare News TVR;
* Adrian Cioflanca, cercetator CNSAS si raportor la Inst. Elie Wiesel;
* Stere Gulea, fost director TVR;
* Gabriel Liiceanu, directorul editurii Humanitas(fosta Editura PCR);
* Sorin Ionita, consultant la „Council of Europe”, Banca Mondiala;
* Smaranda Enache, presedinta  „Pro Europa League”, fosta ambasadoare in Finlanda;
* Armand Gosu, directorul Institutului Roman de Istorie Recenta;
* Dan Perjovski
, caricaturist, desenator;
* Mircea Toma, activist la „Active Watch”;etc

Prof. univ. dr. Mihai Miron

COMENTARII

  1. Daca il intrebi pe Coldea , pe El si institutia, teoretic cu cei mai multi patrioti! Ei adica ce pazeau in Romania?
    Il pazeau pe Basescu si ii ascundeau afacerile ultra -murdare,incepand cu disparitia Flotei,a treia
    Fl.comerciala din Europa !!
    A fost ,poate cea mai mare excrocherie din Istoria Romniei !!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.