Cupa Mondială : Uruguay, calificată sigur în optimi, Maroc, prima echipă eliminată...

Cupa Mondială : Uruguay, calificată sigur în optimi, Maroc, prima echipă eliminată matematic!

0 174

Ziua de miercuri a trecut agitată pe teatrul operațiunilor de la Cupa Mondială din Rusia…Chiar dacă au obținut două victorii, Portugalia și Spania nu se pot considera calificate matematic, înaintea ultimului meci din grupa B. În schimb, Uruguay a făcut pasul decisiv spre următoarea fază, eliminatorie, a Campionatului Mondial. În schimb, Maroc este prima echipă eliminată matematic, înainte de meciurile din grupe…

Uruguay a învins, la Rostov pe Don, formația Arabiei Saudite, cu scorul de 1-0, într-un meci din cadrul grupei A. Golul a fost marcat, în minutul 22, de către Luis Suarez, jucător ajuns la 100 de selecții în echipa țării sale. Uruguay, care a bifat a doua victorie, după cea cu Egiptul(scor 1-0), și-a asigurat prezența în optimile de finală, fază în care s-a mai calificat, deja, din grupa A, Rusia.

Portugalia a învins, la Moscova, cu 1-0, formația Marocului, într-un meci din cadrul grupei B. Unicul gol al partidei a fost marcat de Cristiano Ronaldo, în minutul 4. Pentru starul de la Real Madrid este cel de-al patrulea gol înscris la turneul final din Rusia. În urma acestei victorii, Portugalia acumulează 4 puncte și face un pas important spre calificarea în optimile de finală. De partea cealaltă, nord-africanii bifează a doua înfrângere, după cea suferită în fața Uruguay-ului și ies din cursa calificării.

În sfârșit, Spania a învins la limită Iran, 1-0 la Kazan, şi a egalat Portugalia în fruntea Grupei B. A fost un meci foarte greu pentru favorită, pentru că Iran și-a jucat cartea vieții. Norocul a fost de partea ibericilor și, în special, de partea lui Diego Costa, vârful lui Atletico fiind favoritul Zeiței Fortuna. Diego Costa. Rezaeiam i-a degajat în picior, mingea s-a dus glonţ la colţul scurt, portarul a fost bătut: 1-0, iar misiunea calificării mai departe e aproape îndeplinită pentru Spania! Graţie golului norocos semnat de Diego Costa, Furia Roja atacă ultima etapă de pe picior de egalitate cu naţionala lui Ronaldo. Pe 25 iunie se joacă Portugalia – Iran şi Spania – Maroc, iar ibericii care vor câştiga la diferenţa mai mare vor lua şi primul loc în grupă.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.