Turcii de la OTOKAR vor să doteze și transportul public din Brașov

Turcii de la OTOKAR vor să doteze și transportul public din Brașov

0 278
​Producătorul turc de autobuze Otokar, desemnat câştigătorul licitaţiei pentru cele 400 de autobuze pe care Primăria Capitalei vrea să le cumpere, se arată încrezător în rezultatul contestaţiei şi estimează că autorităţile române vor da o soluţie favorabilă în trei-patru săptămâni.
Dupa București compania turcă are a depus o ofertă și la licitaţia organizată la Braşov pentru dotyarea transportului public.
 În prezent, în România circulă 190 de autobuze Otokar, în cadrul unor contracte private, iar cel cu Primăria Bucureşti ar fi primul contract cu o instituţie publică. Practic, oferta este extrem de tentantă, fiecare autobuz trebuie să fie disponibil din punct de vedere tehnic cel puţin 347 de zile pe an din 365.

Autobuz Otokar, model Kent-c

”Vrem să participăm şi la alte licitaţii în România şi să ne întărim prezenţa aici. Am depus deja o ofertă la o licitaţie organizată la Braşov, tot privind transportul public. Considerăm că România are potential, aici există o flotă veche de maşini. O mare parte din ea ar trebui schimbată”, a declarat Denis Toublanc, director de marketing al Otokar în Europa.
Vă reamintim de licitația lansată la inceputul acestui an, prin care societatea de transport în comun din Braşov care îşi propune să achiziţioneze 105 autobuze, toate cu motoare Diesel, Euro 6. Finanțarea va fi asigurată de un credit contractat cu  BERD. Aitobuzele vor fi de 3 dimensiuni – cu burduf, obişnuite şi de capacitate redusă – pentru a putea să fie repartizate pe toate liniile din oraş.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.