Trageri tactice de luptă în Poligonul de la Cincu

Trageri tactice de luptă în Poligonul de la Cincu

0 328

O parte din cei 4000 de militari ai trupelor aliate ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) din cadrul NATO dislocate la Cincu au facut repetiţia generală pentru exerciţiul tactic cu trageri de luptă din cadrul „Noble Jump 2017”.

O parte din cei 4000 de militari ai trupelor aliate ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) din cadrul NATO dislocate la Cincu au facut repetiţia generală pentru exerciţiul tactic cu trageri de luptă din cadrul „Noble Jump 2017”. Exerciţiul este programat miercuri. Maşinile de luptă şi militarii au tras cu muniţie reală. Luptătorii de la sol au fost susţinuţi aerian de avioane MIG 21 Lancer, de elicoptere Apache americane şi PUMA româneşti.
În poligonul de la Cincu se simulează neutralizarea unui inamic pentru a restabili o frontieră internaţională. „Noble Jump” testează capacitatea forţelor NATO de a răspunde în cel mai scurt timp posibil la provocări de securitate în interiorul Alianţei.
Coordonatorii exerciţiului, printre care generalul de brigada Ovidiu Uifăeanu, comandantul HQ MND-SE (Comandamentul Multinational de Divizie Sud-Est) – sunt mulţumiţi până acum de modul în care s-au desfăşurat repetiţiile.
Generalul maior Ian Cave, directorul exercitiului, reprezentant al Comandamentul Forțelor Întrunite (JFC) de la Napoli, a considerat o realizare semnificativă faptul că s-a reuşit aducerea laolaltă a forţelor din 7 naţiuni din USA şi Norvegia, Anglia, Polonia, Albania, Germania şi Spania. Fiecare unitate a venit cu vehiculele şi tehnica sa.
Luptătorii de la sol au fost susţinuţi aerian de avioane MIG 21 Lancer, de elicoptere Apache americane şi PUMA româneşti.
Astăzi, soldaţii forţelor multinaţionale vor executa trageri de luptă în faţa oficialităţilor invitate la Ziua Distinşilor Vizitatori. De vineri, militarii participanţi la exerciţiu se vor întoarce în ţările lor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.