Minor spărgător de magazine pe Bulevardul Victoriei

Minor spărgător de magazine pe Bulevardul Victoriei

0 60

Adolescentul din localitatea Ozun, judeţul Covasna, a ajuns în arest, după ce a spart două magazine în noaptea de vineri spre sâmbătă

Delincvent minor prins în flagrant în timp ce fura haine dintr-un magazin de pe bulevardul Victoriei. Adolescentul din localitatea Ozun, judeţul Covasna, a ajuns în arest, după ce a spart două magazine în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Băiatul în vârstă de 16 ani a fost surprins de poliţişti puţin după miezul nopţii, în timp ce sustrăgea mai multe articole vestimentare.
Minorul a fost propus spre arestare preventivă, la Judecătoria Braşov, iar măsura a fost admisă de instanţă, spune agent şef Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.
Potrivit Codului Penal, minorii cu vârsta de 16 ani răspund penal pentru faptele lor.
De asemenea, dacă au între 14 şi 18 ani la data comiterii unei fapte penale, faţă de minori se poate lua o măsură educativă.
Numai dacă este recidivist sau dacă pedeapsa pentru infracţiunea comisă este mai mare de şapte ani, un minor cu vârsta între 14 şi 18 ani poate fi internat într-un centru educativ sau de detenţie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.