5.069 elevi din județul Brașov sunt înscriși în clasa a VIII-a în...

5.069 elevi din județul Brașov sunt înscriși în clasa a VIII-a în anul școlar curent și au putut participa la simularea examenului de Evaluare Națională

0 112

Luni, 20 martie elevii claselor a VIII-a au susținut proba scrisă la Limba și literatura română în cadrul simulării examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a.

Dintre cei 5.069 de elevi înscriși în clasa a VIII-a în județul Brașov, 39 urmează cursurile  fără frecvență și de regulă nu participă la examenele naționale.

La proba de Limba și literatura română au fost prezenți 4.709  elevi, reprezentând un procent de aproape 93,62, mai mare decât în anii școlari precedenți.

Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din cadrul Ministerului Educației, respectând programa școlară, având o structură asemănătoare cu a celor ce vor fi elaborate pentru probele Evaluării Naționale din vară.

Marți, 21 martie elevii claselor terminale de gimnaziu vor susține proba la matematică iar cei care au studiat în limbile minorităților naționale vor susține miercuri, 22 martie, proba scrisă la limba și literatura maternă.

Rezultatele în urma acestor probe scrise vor fi comunicate participanților la simulare în data de 29 martie.

La cererea expresă a participanților la simularea examenului de Evaluare Națională sau a părinților acestora, rezultatele la probele scrise pot fi trecute în catalog ca note pe anul școlar curent la disciplinele respective.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.