4 Aprilie 1944! Un bombardament criminal si inutil

4 Aprilie 1944! Un bombardament criminal si inutil

2 493

Ei ne-au omorat oamenii si noi le-am ridicat monumente!
Un bilanţ statistic arată că de-a lungul celor 17 de bombardamente aeriene, începând cu cel din 4 aprilie 1944, executate de americani şi englezi cu aproximativ 3.640 de avioane de bombardament de diferite tipuri, însoţite de circa 1.830 de avioane de vânătoare pe timp de zi, au fost ucişi:

*** 5.524 de locuitori,
*** răniţi 3.373, iar
*** 47.974 au rămas fără adăpost devenind sinistraţi.

Toti civili nevinovati.
Concluziile desprinse de contemporani sunt unanime: bombardamentele americane nu aveau nici o justificare logică. A fost măcelărită populaţia civilă, lipsită de apărare, au fost distruse importante bunuri materiale.
Doar în acea zi de 4 aprilie 1944, au murit sfârtecaţi de bombele americane 2.942 români, iar 2.126 au fost răniţi.
A fost un moment tragic, care nu trebuie uitat.
Dacă de morţii noştri nu îşi mai aminteşte nimeni, în Bucureşti există însă doua monumente ridicate în memoria aviatorilor americani ucişi în misiunile de bombardament asupra oraşului: unul a fost realizat în 2002 în Cişmigiu, iar celălalt se află în Parcul Kiseleff şi a fost inaugurat în 2007.

Autor: Monica Krueger
Sursa: facebook.com

Bombardarea Bucureștiului în Al Doilea Război Mondial - Wikipedia

COMENTARII

  1. Problema este că dacă rade Cincu arde și Agnita, Făgăraș, Mediaș, iar norul radioactiv va ajunge și la Brașov Sighișoara, Târgu Mureș, Sibiu.

  2. Trăiască Partenerul Strategic căci dacă a greșit acum 80 Ani acum a venit să ocupe Kolonia Romania punăndu-ne să cotizam 3 Miliarde sa le facem baza de la Kogălniceanu că să nu creadă cineva că baza NATO va fii făcută cu banii Amerlocilor va fii făcută cu banii lui Stupid Peuple căci Ivan va trimite 3 rachete hipersonice nedectabile Kinjal că sa rada de pe hartă Deveselu Cincu și Kogălniceanu
    Merci Unchiul Sam

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.