3.230 de elevi din județul Brașov au participat la proba scrisă la...

3.230 de elevi din județul Brașov au participat la proba scrisă la Limba și literatura română, din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat

0 53

3.183 de elevi din județul Brașov sunt înscriși în anul școlar curent în clasa a XII – cursuri de zi și 575 în clasa a XIII-a – cursuri serale sau cu frecvență redusă și pot participa la simularea examenului național de Bacalaureat

Astăzi, 4 martie s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română la care au fost prezenți 3.230 de elevi, reprezentând un procent de aproape 86, marea lor majoritate fiind înscriși în clasa a XII-a, învățământ de zi.

Și anul acesta se constată un interes mai ridicat pentru aceste simulări în rândul viitorilor absolvenți de clasa XIII-a (seral sau frecvență redusă) față de anii anteriori. Aproape 20% dintre elevii înscriși în clasa a XIII-a au participat astăzi la prima probă a simulării.

Elevii claselor terminale de liceu susțin probele scrise pentru simularea examenului de bacalaureat în unitățile școlare unde sunt înmatriculați, astfel, în toate cele 41 de unități școlare liceale din județul Brașov sunt organizate centre de examen.

Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate de profesori din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, respectând o programă școlară ușor diminuată, având o structură asemănătoare cu a celor care vor fi elaborate pentru examenul național de bacalaureat.

Marți, 5 martie este programată proba Ec), proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

Miercuri, 6 martie elevi claselor terminale de liceu vor susține proba Ed), la alegere a profilului și specializării, urmând ca joi, 7 martie, elevii care au studiat în limbile minorităților naționale să susțină proba scrisă la Limba și literatura maternă, Eb).

Rezultatele în urma acestor probe scrise vor fi comunicate participanților la simulare până în data de  15 martie.

Noutatea acestui an, pentru toate examenele naționale, o reprezintă utilizarea platformei informatice pentru evaluarea digitalizată a lucrărilor. Lucrările scrise sunt scanate în sălile de examen, pe măsură ce candidații finalizează redactarea acestora, după care sunt încărcate în aplicația informatică dedicată. Ulterior, acestea sunt distribuite aleatoriu, la nivel național, profesorilor înscriși în platformă.

Și la această simulare, evaluarea lucrărilor va putea fi realizată din orice loc, cu conexiune stabilă la internet – centru de evaluare, școală sau chiar de acasă.

La sesiunea propriu-zisă, din vară, profesorii vor evalua lucrările, prin intermediul aceleiași platforme, în centre organizate în unități școlare, sub atenta supraveghere metodologică și tehnică a Comisiei Județene.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.