1 Iunie – De Ziua Copilului, cei mai mici dintre brașoveni vor...

1 Iunie – De Ziua Copilului, cei mai mici dintre brașoveni vor avea parte de zeci de surprize

0 80

Din 1 iunie, Brașovul devine un oraș al copilăriei: Primăria Brașov și partenerii săi au pregătit zeci de evenimente pentru ca micii brașoveni să se bucure din plin de sărbătoarea dedicată lor, Ziua Copilului. Zeci de activități și ateliere dedicate lor vor avea loc cu această ocazie, organizate fie de parteneri ai primăriei, fie de instituții de cultură sau direcții și servicii aflate în subordinea municipalității.

      Piața Sfatului, Parcul Titulescu, cinematograful Astra, Centrul Cultural Apollonia, Teatrul Arlechino, Zoo Brașov sau Centrul Civic vor fi locurile în care copiii vor putea participa la zeci de activități și ateliere.

      „Îi așteptăm pe cei mici, dar și pe cei mari, cu ateliere, spectacole, jocuri, proiecții de filme pentru copii, teatru de păpuși. Piața Sfatului, cu sprijinul Breslei Meșteșugarilor din Țara Bârsei, va deveni Piața Veseliei, în care cei mici vor învăța să croșeteze, să picteze obiecte de lut, să decoreze turta dulce și chiar să împâslească. Pe promenada de la Parcul Titulescu, în cadrul Orășelului Copiilor, cei mai mici cetățeni ai orașului vor parcurge un traseu bine gândit pentru a înțelege mai ușor mecanismul de funcționare a unui oraș, de la instituții administrative, la cele culturale, educaționale sau societăți comerciale. Colegii de la Teatrul Arlechino îi așteaptă pe cei mici atât la spectacole, cât și la atelierele în care vor învăța totul despre construirea păpușilor. De asemenea, Direcția de Asistență Socială, Zoo Brașov, operatorul de transport, RATBV și Crucea Roșie le-au pregătit copiilor foarte multe surprize, iar în Poiana Brașov va fi un eveniment dedicat micilor cicliști. Dragi copii, vă așteptăm să vă bucurați, alături de părinți și bunici, de ziua dedicată vouă, 1 iunie – Ziua Copilului”, a precizat primarul Allen Coliban.

      Piața Sfatului va fi „Piața Veseliei“, un târg al Breslei Meșteșugarilor din Țara Bârsei cu peste 30 de ateliere de creație, spectacole, jocuri, premii și proiecția primului film de animație 3D creat în România.

      Parcul Titulescu și pietonala Eroilor se vor transforma în „Orășelul copiilor“, un concept prin care cei mici vor parcurge un traseu bine gândit pentru a înțelege mai ușor  mecanismul de funcționare a unui oraș, cu tot ce însemnă instituții administrative, de spectacol, artă și cultură, instituții de utilitate publică  – școală/grădiniță, bancă, poștă, presă etc  – sau întreprinderile bazate pe inițiativă privată, care fac legătura dintre nevoile locuitorilor orașului și talentele furnizorilor, începând de la supermarket și până la meșteșuguri, spor sau joacă.

      Centrul cultural Apollonia Hirscher și Cinematograful Astra vor fi sediile poveștilor copilăriei, cu proiecții de film, evenimente pentru copii, expoziție de păpuși, dar și un recital de povești și video-povești.

      Tot la Cinema Astra va debuta și Cinemateca Muntelui, sub egida Alpin Film Festival, chiar de 1 iunie.

Direcția de Asistență Socială îi așteaptă pe brașoveni în parcul din Centrul Civic la o nouă ediție a evenimentului „Tânăr sau piticot, vă arăt că și eu pot!”, un eveniment cu activități interactive și ateliere, la care sunt invitați să participe copiii cu dizabilități și cei aflați în situații vulnerabile.

Operatorul de transport RATBV îi așteaptă pe cei mici în Livada Poștei, cu activități recreative, Crucea Roșie îi va învăța să acorde primul ajutor, iar Muzeul de Artă cum să facă desene pe asfalt.

Unele dintre aceste evenimente se vor derula în data de 1 iunie, dar cele organizate în cadrul Pieței veseliei și Poveștilor copilăriei vor avea loc în perioada 1-5 iunie. 

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.