Zsolt Nagy va fi urmarit penal

Zsolt Nagy va fi urmarit penal

0 96

Presedintele Traian Basescu i-a trimis, luni, ministrului Justitiei, Monica Macovei, cererea privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala a ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.


Decizia sefului statului are la baza concluziile raportului intocmit de Comisia speciala instituita in urma sesizarii facute de catre Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru analiza plangerilor penale referitoare la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre Zsolt Nagy. Comisia speciala a procedat la verificarea acestei sesizari si, in baza analizei efectuate, a intocmit un raport. „In concluziile Raportului se arata ca «dupa analiza sesizarii, a declaratiilor ministrului Zsolt Nagy si a materialului probator pus la dispozitie de Parchet si de catre ministrul Nagy, Comisia nu recomanda clasarea, dar nici nu se poate pronunta in sensul existentei unor indicii temeinice privind comiterea de catre ministrul Nagy a vreuneia din infractiunile nominalizate in sesizarea Parchetului. De aceea, Comisia propune continuarea cercetarilor, cu sau fara inceperea urmaririi penale, pentru a se putea confirma sau infirma implicarea ministrului Zsolt Nagy in savarsirea vreunei fapte prevazute de legea penala, tinand cont si de mentiunile din referatul Parchetului privind existenta unor probe in curs de administrare»”, se arata intr-un comunicat al presedintiei.


Procurorii Parchetului instantei supreme ii suspecteaza pe fostul ministru Codrut Seres si pe ministrul Zsolt Nagy de „contributie” la comiterea faptelor de care sunt acuzati functionarii ministeriali Dorinel Mucea si Mihai Donciu si consultantii Stamen Stancev si Vadim Benyatov.


Presedintele Traian Basescu a hotarat, in urma cu trei luni, la 6 decembrie 2006, intrunirea comisiei speciale constituita pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului, decizia fiind luata ca urmare a sesizarii procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind inceperea urmaririi penale impotriva lui Codrut Seres si Zsolt Nagy.


Comisia s-a desesizat in cazul lui Seres, dupa retragerea PC de la guvernare si, implicit, a demisiei acestuia din functia de ministru. Nagy a inaintat, pe 12 decembrie, Comisiei speciale de la Cotroceni un memoriu in care afirma ca este nevinovat si ca nu exista fapte care sa justifice inceperea urmaririi penale impotriva sa.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.