ZOO Brașov a programat activități cu ocazia zilei de 3 martie –...

ZOO Brașov a programat activități cu ocazia zilei de 3 martie – Ziua Mondială a Faunei Sălbatice

0 154

Ziua Mondială a Faunei Sălbatice este celebrată în toată lumea pe data de 3 martie la inițiativa Națiunilor Unite, cu scopul de a atrage atenția asupra protejării speciilor de animale sălbatice și combaterii braconajului, a conştientizarii publicului faţă de importanţa conservării şi utilizării durabile a diversităţii biologice precum şi faţă de împărţirea corecta a resurselor ce rezultă din utilizarea acesteia. Ziua Mondială a Faunei Sălbatice  este o ocazie de a reflecta la responsibilităţile pe care le avem în conservarea şi transmiterea ei generaţiilor viitoare.

În ultimii 50 de ani activităţile umane au schimbat diversitatea planetei mai mult decât oricând. O mare parte a populaţiei şi-a ridicat nivelul de trai, dar aceasta cu preţul pierderii biodiversităţii. În acest mod, diversitatea biologică va fi redusă până la limita periclitării vieţii însăşi.

Grădina Zoologică Brașov vă invită să celebrăm împreună acestă zi, să ne deschidem inima și mintea pentru diversitatea magnifică a vietii sălbatice, să întelegem importanța protejării faunei sălbatice, să devenim mai atenți la tot ce ne înconjoară, să încercăm să răspundem de ce ne îngrijorează pierderea biodiversităţii? Care sunt cauzele pierderii biodiversităţii? și Ce măsuri pot fi luate?        

Grădina Zoologică Brașov vă invită într-o lume fascinantă pentru a afla raspunsuri și a găsi noi aventuri interesante la fiecare pas.

Program activități

Ora 11.00 – 12.00 ,,Pământul planetă vie” (10 – 14 ani – joc interactiv)

Joc interactiv în urma căruia, folosind diverse materiale reciclabile, vom învăţa împreună ce          înseamnă un ecosistem, o faună şi care este importanța acestora, folosindu-ne mâinile,          inteligenta şi zâmbetele.

Ora 12.30 – 13.30 ,,Habitatul lupului” (10 – 14 ani – joc interactiv)

Joc interactiv în urma căruia vom descoperi cum activităţile oamenilor influenţează viaţa          animalelor sălbatice, nu neapărat într-un sens pozitiv.

Ora 14.00 – 16.00 ,,Ce înseamnă responsabilitatea faţă de natură şi care sunt modalităţile de a proteja mediul înconjurător”(plimbare prin parc– observare).

Oamenii de știință au constatat că planeta noastră se confruntă cu dispariția foarte multor specii de animale și plante, iar cauza majoră a acestui fenomen este încălzirea globală. Daca dorești să afli ce înseamnă schimbarea climei, ce o cauzează, cum va afecta viața oamenilor și a animalelor și ce poti face tu pentru a salva planeta, te invit sa mergem într-un tur în jurul parcului pentru a întâlni animalele care sunt deja pe cale de dispariție în sălbăticie, pentru a afla ce fac grădinile zoologice pentru a le proteja și cum poti tu ajuta la salvarea acestor specii.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.