Zoo Brasov a deschis Casa reptilelor

Zoo Brasov a deschis Casa reptilelor

0 574
Temutul sarpe mamba neagra si-a facut cuib la Zoo Brasov. Si alti serpi veninosi sau neveninosi pot fi vazuti acum la Gradina Zoologica din Noua. Autoritatile locale au deschis Casa reptilelor, care gazduieste si doua gradini cu plante exotice deosebite. In curand, in acelasi spatiu vor putea fi admirate si zeci de specii de pasari. Investitia se ridica la 100.000 de euro, iar banii au fost asigurati de la bugetul local.
27 de exemplare din 20 de specii de reptile pot fi vazute la Gradina Zoologica. In fiecare terarium sunt create conditii speciale pentru fiecare specie in parte. Au fost montate termometre  cadre 09.56 si numerosi senzori de umiditate si lumina. Vedeta casei reptilelor este o femela de 7 ani din specia mamba neagra.  
Cum majoritatea serpilor de la Zoo sunt veninosi, terariile sunt prevazute cu separeuri in care li se pune mancarea si unde sunt inchisi pana cand se face curatenie. Chiar si in aceste conditii de precautie, o singura persoana are grija de serpi. Este un medic veterinar de la Targu Mures cu care Gradina Zoologica are contract de mentenanta: omul vine o data sau de doua ori pe luna, in functie de cand trebuie sa-i hraneasca.
Edilii au in plan ca anul acesta sa cresca numarul speciilor care vor popula casa reptilelor. In bugetul pe 2015 ai fost alocate peste 225 de mii de lei pentru a putea cumpara alte exemplare, pentru a constitui cea mai mare colectie din Romania de reptile veninoase, dar doresc si un numar impresionant de pasari.
In casa reptilelor au fost amenajate si doua gradini, una verticala si una orizontala care adapostesc peste 50 de plante exotice. In acelasi spatiu a fost creat si un spatiu de relaxare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.