Zona Metropolitana Brasov absoarbe milioane de euro de la UE

Zona Metropolitana Brasov absoarbe milioane de euro de la UE

0 74

Zona Metropolitana Brasov nu pierde nicio ocazie de a mai scoate niste fonduri nerambursabile de la binevoitorii vecini din UE.
Se pare ca proiectele propuse pentru dezvoltarea acestei zone ar putea atrage sume considerabile in judetul nostru, acestea ridicandu-se pana la 64 de milioane de euro.
Asociatia de Dezvoltare 7 Centru de la Alba Iulia le va analiza si va incerca sa obtina pentru brasoveni o serie de fonduri structurale.
„Concret, Brasovul poate prelua 64 de milioane de euro din aceste fonduri. Am prezentat la Alba Iulia proiectul privind refacerea fatadelor din centrul istoric, cel aflat in derulare cu Universitatea Transilvania, care vizeaza aspecte de infrastructura, educatie si de mediu, dar si un proiect de dezvoltare a intregii Zone Metropolitane. Urmeaza acum sa facem strategia de dezvoltare a acestei zone care inglobeaza 74,4% din populatia judetului Brasov”, a declarat primarul George Scripcaru, citat de Buna Ziua Brasov.
Mai mult decat atat, primarul Scripcaru face un apel catre toti primarii care administreaza localitatile incluse in aceasta Zona Metropolitana, ca Rupea, Fagaras si Victoria, sa coopereze productiv pentru binele cetatenilor.
„Primarii acestor localitati trebuie sa inteleaga ca nu va mai conta culoarea politica. Va trebui sa ne unim toti sa dezvoltam proiecte menite a creste nivelul de trai al cetatenilor. Recunosc, insa, ca ne intereseaza sa avem cat mai multi primari in Zona Metropolitana pentru a integra toate aceste proiecte”, a mai adaugat aceasta.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.