Zona Faget facuta varza de edilii locali

Zona Faget facuta varza de edilii locali

0 79

Ca legea prevede asa si pe dincolo, ca legea zice aia si ailalta, astea ajung tot mai mult sa devina basme sau bancuri.


Una dintre aceste legi spune ca, in urmatorii ani, tot romanul trebuie sa aiba, conform normelor europene, 23 mp. de zona verde la dispozitie.


Si ce face Primaria Brasov? Distruge sistematic, din diverse interese.


Un exemplu in acest sens este si zona Faget – Gara, cu toate ca nu este singurul care sa demonstreze gandirea superficiala a celor care conduc orasul, doar de dragul de a vedea lumea “ca se face treaba”, dar totul fiind facut in graba si fara gandire de perspectiva.


Dupa ce ca, tot in aceasta zona apropiata de buricul civic al targului, s-a ridicat un supermarket, deasemenea contrar legii, pe locul care putea fi amenajat ca spatiu de practicare a sportului de catre copii si miniparc pentru locuitorii din zona si nu numai, in imediata vecinatate se distruge alt spatiu verde pentru amenajarea de parcari.


Bun, sunt necesare si acelea, caci parcul auto a crescut, iar locatarii grupului de imobile Faget si-au dorit asa ceva, intervenind cu cereri in acest sens si chiar trecand ei insisi la procurarea de materiale si amenajare a parcarii.


Si deodata s-a trezit si Primaria, la sunetul clopotelului electoral, sa amenajeze o parcare mai cu mot. Astfel au fost trimise utilaje care sa faca treaba, dar care au rupt spatiul verde amenajat de-a lungul anilor de si cu cheltuiala locatarilor, fara sa se tina cont de cele deja existente si culcandu-se la pamant garduri despartitoare si de protectie, arbori si arbusti sau garduri vii, spre indignarea locatarilor.


Pe langa balamucul drumului de tranzit rutier din vecinatate si a magistralei CFR, acuma locatarii inghit si praful insotit de balamuc al lucrarilor, chiar si a celor produse de finisarea, inspre acea parte, a amenajarilor pendinte de supermarket. ??


Pe deasupra, inafara celor tot mai multi boschetari aciuiti prin zona podului feroviar, locatarii se plang de invazia celor care aduna fier vechi, ca acesta este sau nu de prisos, caci au disparut si stalpii de iluminat din zona, iar tiganii-colectori vin in haita si cu tupeu si nu le pasa de eventuale interpelari.


Si iata cum ceva ce ar trebui sa sporeasca linistea si confortul cetatenilor ajunge sa creeze haos si disconfort.


Iar cazul nu este unicat in urbea noastra.


Ar fi cazul ca autoritatile sa dreaga cat se mai poate din ce au stricat datorita incercarilor de obtinere a cat mai mult capital electoral si, ordonand actiuni mai ample ale oamenilor de ordine, sa asaneze Brasovul de scursorile societatii.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.