Ziua Ursului la Zoo Targu Mures

Ziua Ursului la Zoo Targu Mures

0 170

La mai bine de 60 de ani de la deschiderea Gradinii zoologice din Targu Mures, luni, pentru prima oara, specialistii de aici au organizat “Ziua ursului”. Manifestarea a fost organizata chiar in ziua cand, potrivit traditiei populare, ursul isi intrerupe hibernarea si iese afara pentru a vedea cum e vremea.
La “Ziua ursului” de la Zoo Targu Mures au participat peste 50 de copii, parinti si bunici, care au aflat date privind originea ursului, caracteristicile sale, tipurile de ursi existente pe planeta, dar si despre legendele care circula in jurul lui, inclusiv cea de prognozare a vremii.
Intrucat ursul de la Gradina zoologica din Targu Mures a iesit luni din barlog si nu a mai intrat, preferand sa stea afara, inginerul zootehnist Andras Kopacz le-a spus copiilor ca primavara se apropie cu pasi repezi.
Inginerul a mentionat ca, potrivit traditiei, daca ursul iese din barlog si isi vede umbra, adica daca e soare si timp frumos, el intra la loc in barlog, unde mai sta sase saptamani, iar daca e frig si nu-si vede umbra, Mos Martin renunta la barlog si se pregateste de venirea primaverii.
Micutilor spectatori li s-a vorbit si despre ursuletul Teddy Bear, despre cunoscutele personaje de benzi animate Baloo si Yogi Bear, despre constelatiile Ursa Mare si Ursa Mica sau despre dansul ursului la indienii nord-americani. (sursa: AGERPRES)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.