Ziua supravietuitorului de cancer

Ziua supravietuitorului de cancer

0 112

Pentru al patrulea an consecutiv, Federatia Federatia Bolnavilor de Cancer (FABC), prin Asociatia Bolnavilor de Cancer din Romania (ABC), a marcat duminica, 2 decembrie, la Opera Brasov, Ziua Supravietuitorului de Cancer.


Ca si la editiile precedente, sala Operei din Brasov a fost plina de reprezentanti ai unor asociatii de profil din intreaga tara. Supriza acestei editii a fost prezenta ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu.


?


Un spectacol de exceptie


Spectacolul muzical-coregrafic a fost oferit de artistii Operei Brasov, carora li s-au alaturat micutii din corul „Viva la musica”, precum si elevii Minisatului „Sfantului Andrei” din Brasov, condusi de prof. Ioan Sorin Apan, care au dorit sa vina in sprijinul oamenilor loviti de cumplita maladie. Pe scena au urcat nume cunoscute publicului fidel al institutiei de cultura brasovene, dintre care amintim Doina Curelaru, Dan Popescu, Codrut Barsan (pian), Maria Petcu, Carolina Caia, Bogdan Costache (vioara). Corul „Viva la Musica”, condus de Claudia Miritescu, si Minisatul „Sfantul Andrei” au adus veselia in sufletele celor prezenti.


?


Lupta impotriva cancerului


La eveniment au paticipat supravietuitori din Bucuresti, Constanta, Targu Mures, Bacau, Suceava, Bistrita, Timisoara, Braila, Focsani, Galati, Cluj si, bineinteles, Brasov. Supravietuitorii au fost sarbatoriti de toti cei care le sunt alaturi in lupta cu aceasta cumplita maladie: medici, cadre medicale, reprezentanti locali ai institutiilor statului, reprezentanti ai companiilor farmaceutice, reprezentantii autoritatilor locale si nationale.


21 decembrie a fost desemnata Ziua Supravietuitorului de Cancer in anul 2001, la initiativa Ligii Romane de Cancer, celebrand decizia de a trai, de a lupta impotriva resemnarii si efortul imens de a supravietui acestei cumplite maladii.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.