Ziua Supravieţuitorului de Cancer marcată la Braşov

Ziua Supravieţuitorului de Cancer marcată la Braşov

0 668
FederaÅ£ia AsociaÅ£iilor Bolnavilor de Cancer din România ÅŸi AsociaÅ£ia Bolnavilor de Cancer din România, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta din BraÅŸov au organizat duminică a noua ediÅ£ie a evenimentului Ziua SupravieÅ£uitorului de Cancer, marcată printr-un spectacol muzical-coregrafic.
"Ziua SupravieÅ£uitorului de Cancer este dedicată celor care au renunÅ£at a se lamenta ÅŸi s-au înarmat cu putere ÅŸi voinţă pentru a se război cu această boală cruntă, cu vidul legislativ, ÅŸi cu lipsa de medicamente. Din păcate acestea sunt problemele majore ale pacienÅ£ilor noÅŸtri ÅŸi de aceea am hotărât duminică ad hoc ca de la anul să nu mai permitem să avem asemenea probleme.
Bucuria reuniunii noastre ne-a dat putere ÅŸi mai mare având în vedere că pe lângă adulÅ£i au fost alături de noi ÅŸi copii care suferă de această cumplită boală. Vom fi vehemenÅ£i în susÅ£inerea drepturilor noastre ÅŸi chiar am ÅŸi anunÅ£at partidele politice că anul viitor nu vom mai fi atât de toleranÅ£i ÅŸi ne vom cere doar drepturile noastre care ne-au fost încălcate. (…)
În România suntem pe ultimul loc la alocarea bugetului în sănătate, dar pe locul întâi la mortalitate prin morÅ£i evitabile. SperanÅ£a de viaţă a românilor este mai mică cu 5-6 ani faţă de media europeană ÅŸi asta se datorează ÅŸi sistemului sanitar din România", a declarat pentru AGERPRES Cezar Irimia, preÅŸedintele FederaÅ£iei AsociaÅ£iilor Bolnavilor de Cancer din România.
La eveniment au participat peste o sută de supravieţuitori de cancer din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Bacău, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Craiova, dar şi medici, cadre medicale, reprezentanţi ai companiilor farmaceutice, autorităţi locale.
Ziua SupravieÅ£uitorului de Cancer se marchează în ziua de 21 decembrie, zi stabilită de Liga Română de Cancer. Însă, cu acordul Ligii Române de Cancer, s-a încetăţenit acest obicei de a se organiza la începutul lunii decembrie un spectacol la BraÅŸov.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.