ZIUA PORCULUI

ZIUA PORCULUI

0 108


Nu va faceti iluzii, este vorba doar de taierea porcilor normali conform directivelor europene privind bunul tratament al animalelor.


S-a dus naibii Ignatul traditional, cu pregatirile de cu seara, cu sculatul in zori si privitul spre cer pentru ghicirea vremii – sau poate si o ruga de iertare? – cu venitul macelarului si a vecinilor prieteni, incalzitul apei si pregatitul vaselor si toate celelalte maruntisuri necesare. Apoi guitatul instinctiv de pana la injunghiere, Prin gospodariile din dreapta si stanga, din fata si spate. Si fulgi linistiti cazand a iertare.


?


De anul acesta asomam animalele, le gadilam sub gusa si coada si abia apoi le mancam. Sunt curios sa aflu ce gust va avea caltabosul cu functiile vitale amortite sau friptana asomata cu un glonte captiv. N-am mai mancat niciodata.


Si cred ca, dupa aceea,? voi detesta sarmalele facute din porc ucis miseleste – il tin vreo trei sau patru indivizi si un altul il calareste – si cu multa cruzime, in speranta unei imbelsugate si traditionale pomeni a porcului.


Om s-a facut de acum inainte asomatorul, adica medicul veterinar cu pistol la brau. Sa te stii asteptat de atata lume si sa ai tu posibilitatea sa-ti alegi prioritar clientul cu fleica mai mare, asta da soarta. Iar facultatile de medicina veterinara vor da peste maluri de candidati la diploma de asomator.Si birocratii nu vor mai avea timp sa-si scoata manecutele de cata scriptologie vor avea de doborat. Caci asomarea nu se face empiric, intr-un impuls instinctiv, ca la Cocosila-n ograda. Sunt necesare tot felul de tabele si contabilizari si dosare cu cereri si aprobari, de la ministerul de resort pana la porcul din cotet. Iar in aceste conditii chiar si porcul, cu timpul, va invata sa se asomeze singur si sa se predea, cu zambetul pe rat, sortii.


Iar cei de la Bruxelles vor mai bifa un succes? in reeducarea unui colt european.


?


Dan Bota??


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.