„Ziua Olimpica”, sarbatorita la Sirnea

„Ziua Olimpica”, sarbatorita la Sirnea

0 91

La acest sfarsit de saptamana, in zilele de 22, 23 si 24 iunie, in satul Sirnea, comuna Fundata, din judetul Brasov, se vor desfasura o serie de evenimente dedicate zilei de 23 iunie, „Ziua Internationala Olimpica”.


?


Lectie de olimpism


Sirnea este singurul loc din Romania unde, „Ziua Internationala Olimpica” este celebrata cu toata incarcatura sacra a momentului. Aici se desfasoara ceremonialul aprinderii flacarii olimpice, intr-o atmosfera de armonie, incarcata de semnificatia inceputurilor olimpismului si a Jocurilor Olimpice Moderne (1896).


Aici se gaseste si un Muzeu Olimpic, iar intalnirea cu satul Sirnea in aceasta zi, inseamna participarea la o adevarata lectie de olimpism.


La eveniment vor mai participa: localnici, aproape tot satul indiferent de varsta, iubitori ai sportului din judetul Brasov, studenti ai Facultatii de Educatie Fizica din Brasov, un grup de peste 40 ciclomaratonisti, campioni olimpici, personalitati din lumea sportului, reprezentanti ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.


?


Cultura si sport


Programul va fi deschis cu un recital de poezie la Muzeul Satului, dupa care va urma prezentarea unui film despre Jocurile Olimpice. Sambata se vor desfasura o mare parte a intrecerilor sportive de pentatlon. In aceeasi zi, tineri ciclisti amatori din Romania si Ungaria vor parcurge un traseu pe ruta Brasov-Sirnea plecarea din Brasov urmand sa aiba loc in jurul orei sase dimineata, iar sosirea in sat trei ore jumatate mai tarziu.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.