Ziua mondiala de lupta impotriva tuberculozei

Ziua mondiala de lupta impotriva tuberculozei

0 444

Tuberculoza, maladia care raspune 3 oameni pe minut in lume, conduce topul mortalitatii cauzate de boli infectioase. De Ziua mondiala de lupta impotriva tuberculozei, sarbatorita in data de 24 martie, Spitalul de Pneumoftiziologie Brasov organizeaza actiuni de constientizare a populatiei cu privire la tuberculoza

Tuberculoza, maladia care raspune 3 oameni pe minut in lume, conduce topul mortalitatii cauzate de boli infectioase. De Ziua mondiala de lupta impotriva tuberculozei, sarbatorita in data de 24 martie, Spitalul de Pneumoftiziologie Brasov organizeaza actiuni de constientizare a populatiei cu privire la tuberculoza.
Peste 1 milion de oameni mor in fiecare an in lume din cauza tuberculozei, mai mult cu 300.000 decat cei care sufera de virusul HIV SIDA.
Peste 9 milioane de persoane se imbolnavesc anual de tuberculoza, dintrre care 3 milioane nu primesc ingrijirea de care au nevoie. Din 2007, inca de la aderarea in Uniunea Europeana, Romania este pe primul loc la incidenta globale a tuberculozei.
In ciuda aceste pozitii, in ultimii ani s-au inregistrat progrese importante in controlul bolii. Din fericire, in judetul Brasov, incidenta bolii s-a mentinut in anul 2015 sub media pe tara. tuberculoza1
In acest an, cu ocazia Zile Mondiale de lupta Impotriva Tuberculozei, Spitalul de Pneumoftiziologie, in colaborare cu Consiliul Judetean, initiaza un acord de parteneriat cu primariile din judet pentru limitarea raspandirii infectiei si bolii tuberculoase.
In judetul Brasov exista 26 localitati in care rata infectiei depaseste media judeteana.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.