Ziua Mondiala a Sindromului Down

Ziua Mondiala a Sindromului Down

0 111

Down Syndrome International (DSI), organizatia internationala a persoanelor cu sindromul Down, a stabilit data de 21 Martie „Ziua Mondiala a Sindromului Down”, pentru a simboliza unicitatea celor trei cromozomi 21 care determina aparitia Sindromul Down.


?


Revista Sindromul Down


Reteaua Organizatiilor Sindrom Down din Romania a celebrat ziua de 21 martie printr-o campanie de sensibilizare si informare in maternitatile si directiile de asistenta sociala din Bucuresti, Bailesti, Oradea, Satu-Mare, Deva, prin intermediul Asociatiei Caritas Bucuresti.


Federatia va lansa in aceasta perioada si primul numar al revistei Sindromul Down in Romania, publicatie realizata cu sprijinul financiar al Companiei Nationale Posta Romana SA.


?


Exista un drum catre o viata normala


De asemenea, in aceasta perioada este in desfasurare o campanie de colectare de fonduri pentru copiii diagnosticati cu Sindromul Down, campanie derulata sub sloganul „Exista un drum catre o viata normala”. Campania se deruleazea prin intermediul Directiilor de posta, care au pus in vanzare, in aproape 3.000 de subunitati postale din tara,? bratari de silicon inscriptionate cu sloganul campaniei. Pretul unei bratari este de 5 lei, banii colectati fiind donati Asociatiei Caritas Bucuresti.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.