Ziua Mondială a şahului la mall

Ziua Mondială a şahului la mall

0 168

Peste 40 de copii, tineri şi vârstnici au jucat ieri şah în mall. Evenimentul a fost organizat de Direcţia de Servicii Sociale Braşov, conştientă că şahul este piatra de încercare a inteligenţei

Peste 40 de copii, tineri şi vârstnici au jucat ieri şah în mall. Evenimentul a fost organizat de Direcţia de Servicii Sociale Braşov, conştientă că şahul este piatra de încercare a inteligenţei.

Încă din 1966 Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat data de 20 iulie Ziua Mondială a şahului. Direcţia de Asistenţă Socială Braşov a marcat ieri ziua împreună cu reprezentanţi ai ONG-urilor.

Deşi pare greu de crezut şi nevăzătorii pot juca cu succes şah iar unii chiar au câştigat premii, spune Virgil Lazăr, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Braşov.

Copiii au fost cei mai încântaţi de ideea de a juca sportul minţii şi s-au concentrat de minune chiar dacă se aflau într-un mall.

Într-o lume tehnologizată, computerizată, nevoia de orientare către acţiuni care implică puterea minţii este mare, astfel că şahul ajută la îmbunătăţirea logicii. La final toţi concurenţii au plecat cu premii pentru efortul lor.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.