Ziua Mondiala a prematurului a fost marcata si la Brasov

Ziua Mondiala a prematurului a fost marcata si la Brasov

0 527

Cateva mamici curajoase au vorbit celor internate alaturi de micutii lor despre curaj, optimism si si chiar bucuria aducerii pe lume a unui copilas inainte de termen. 20 de astfel de micuti sunt ingrijiti in prezent la Maternitatea din Brasov

Cateva mamici curajoase au vorbit celor internate alaturi de micutii lor despre curaj, optimism si si chiar bucuria aducerii pe lume a unui copilas inainte de termen. 20 de astfel de micuti sunt ingrijiti in prezent la Maternitatea din Brasov.
Mamicile de prematuri din oras s-au organizat si au pus la cale o intilnire la Maternitatea unde au fost ingrijiti micutii lor. Roxana Nicolau, una dintre mamici, a evocat grijile infinite prin care trece o mama de prematur: unii nu mananca zile intregi, stagneaza din greutate si nu cresc, dar mamele trebuie sa ramana optimiste, sa se bucure de fiecare mililitru si miligram in plus.prematuri
In judetul Brasov, ca de altfel in intreaga tara, prematuritatea se mentine constant in jurul cifrei de 13 la mie. In prezent in maternitatea brasoveana sunt ingrijiti in jur de 20 de prematuri, dintre care cel mai mic cantareste doar 650 de grame.
Nasterea prematura este cea mai importanta cauza a mortalitatii bebelusilor, determinand la nivel mondial mai mult de un milion de decese anual. 75% din acesti bebelusi ar putea fi totusi salvati cu ajutorul echipamentelor medicale performante. Maternitatea va mai primi aparatura chiar pina la sfirsitul anului: chiar si asa, tot mai este nevoie de monitoare pentru supravegherea cardio respiratorie a micutilor.
In lume unul din 10 copii se naste prematur iar prematuritatea este principala cauza de deces in copilarie. Din anul 2011, data de 17 noiembrie este dedicata, in intreaga lume, informarii privind prematuritatea si consecintele acesteia.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.