Ziua Mondiala a Filateliei sarbatorita EFIRO 2008

Ziua Mondiala a Filateliei sarbatorita EFIRO 2008

0 77

Compania Nationala Posta Romana a anuntat ca va organiza Expozitia Filatelica Mondiala EFIRO 2008, cu ocazia celebrarii a 150 de ani de la emiterea primelor marci postale romanesti. Expozitia va fi gazduita in perioada 20-27 iunie de Complexul Romexpo Bucuresti.
Pentru pasionati se anunta o adevarata gala, deoarece, in cadrul evenimentului, vor fi prezentate piese filatelice rare, printre care si timbre din prima emisiune “Cap de Bour”, scrisoarea recomandata des¬coperita dupa explozia bombei nu¬cleare de la Hiroshima, care inca mai pastreaza urme de ra¬dia?ii, celebra colectie braziliana de marci postale “Ochi de Bour” si alte exponate nationale si inter¬nat?ionale de exceptie.
EFIRO 2008 este cea de-a patra editie. Ea reprezinta ex¬po¬zitii filatelice cu participare internationala si este organizata in Romania. Prima editia a avut loc in anul 1932, sub patronajul Regelui Carol al II-lea, urmata de editiile din 1998 si 2004. Acest obicei european, de a colectiana timbre, a ajuns in spatiul romanesc in jurul anului 1865, in perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza. In prezent, timbrul reprezinta un adevarat simbol national.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.