Ziua Mondiala a Cercetasilor

Ziua Mondiala a Cercetasilor

0 119

Joi, 22 februarie 2007, 38 de milioane de tineri din toata lumea au sarbatorit implinirea a 150 de ani de la nasterea Lordului Baden-Powell, fondatorul celei mai mari miscari de tineret din istorie: Miscarea Scout si Miscarea Ghidelor.


Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR) s-a alaturat cercetasilor de pretutindeni pentru a sarbatori ziua de nastere a parintelui cercetasilor, cel care a introdus acum 100 de ani un nou tip de educatie si chiar un nou mod de viata pentru tineri: cercetasia, indemnandu-i pe tineri sa traiasca in asa fel incat sa lase lumea putin mai buna decat au gasit-o.


?


Misiunea cercetasilor


Memoria Lordului Baden-Powell este foarte vie in inima celor care ii urmeaza si astazi viziunea, chiar daca acesta nu mai este printre noi. Sistemul de educatie pe care l-a lansat si consolidat toata viata functioneaza si acum, gasindu-si ecou in sufletul a zeci de milioane de tineri din toata lumea. Cu ocazia zilei mondiale, ONCR a organizeazat o serie de activitati, in Bucuresti si in tara.


Misiunea cercetasiei in societatea romaneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv in societate. Aceasta se realizeaza prin: implicarea tinerilor intr-un proces educativ non-formal, pe toata durata anilor in care se formeaza ca indivizi, utilizarea unei metode specifice, care face din fiecare individ principalul agent al propriei dezvoltari ca persoana increzatoare, motivata, responsabila si deschisa, sprijinirea tinerilor in stabilirea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale si individuale, asa cum sunt ele exprimate prin Promisiune si Lege.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.