Ziua mestesugurilor traditionale maghiare

Ziua mestesugurilor traditionale maghiare

0 623

Maghiarii din Brasov, Mures, Covasna si Harghita au celebrat sambata Ziua mestesugurilor traditionale maghiare. Organizat de 15 ani, targul este un bun prilej de socializare si de comercializare de costume populare, podoabe din materiale naturale, genti din materiale textile sau nelipsitul kurtos

Maghiarii din Brasov, Mures, Covasna si Harghita au celebrat sambata Ziua mestesugurilor traditionale maghiare. Organizat de 15 ani, targul este un bun prilej de socializare si de comercializare de costume populare, podoabe din materiale naturale, genti din materiale textile sau nelipsitul kurtos. Formatiile de dansuri si muzica populara, pop si folk au intretinut atmosfera evenimentului.

Ajunsa la XV-a editie, Ziua mestesugurilor traditionale maghiare la Brasov a adunat mesteri populari autentici din Brasov, Mures, Covasna si Harghita, care au venit la targ cu cele mai frumoase produse hand-made. Tematica manifestarilor din acest an a fost „Aportul tineretului maghiar din Tara Barsei la Cultura Traditionala”.

Curtea Bisericii Reformate „Casa Sperantei” s-a umplut de standuri cu obiecte din lemn, costume populare, podoabe din materiale naturale, carti, produse confectionate din materiale textile sau cosulete impletite din reviste si paie.maghiari mestesuguri1

Mititei pe gratar, paine unsa cu untura, pasta de jumari si kurtos au fost ingredientele cele mai delicioase ale targului cu specific maghiar.

La Ziua mestesugurilor traditionale maghiare au participat mai multe formatii de dansuri si muzica populara, folk si pop. Pe scena a urcat si brasoveanca participanta la concursul X Factor din Ungaria- unde a obtinut locul VI.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.