Ziua mestesugurilor traditionale ale comunitatii maghiare

Ziua mestesugurilor traditionale ale comunitatii maghiare

0 156

Brasovul, important nod de comunicatie si renumit punct comercial in care soseau negustori din toate zonele tarii, cat si din afara ei, pastreaza si in prezent ceva din specificul de altadata prin organizarea aici a Zilei mestesugurilor traditionale ale comunitatii maghiare din Romania.


Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov si Asociatia Culturala „Apaczai Csere Janos” organizeaza la Brasov a saptea editie a Zilei mestesugurilor traditionale ale comunitatii maghiare din Romania sambata, 5 mai 2007, intre orele 10:00 si 22:00. Manifestarea se va desfasura la Centrul Reformat “Casa Sperantei”, aflat pe str.Moldovei nr.2.


?


Demonstratii ad-hoc


Mesterii populari maghiari vor aduce cu ei, aici la Brasov, creatiile lor autentice si isi vor prezenta mestesugurile prin demonstratii ad-hoc. Cu aceasta ocazie vor avea loc concerte de muzica si dansuri populare, muzica folk si muzica usoara, cu participarea extraordinara a formatiei KALAGOR din Sfantu Gheorghe, care va aduce in fata publicului instrumente traditionale medievale. Targul urmareste formarea si cultivarea gustului pentru valorile traditionale.??????


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.