Ziua luptei impotriva violentei asupra copiilor in Romania

Ziua luptei impotriva violentei asupra copiilor in Romania

0 54

Din 2006, ziua de 5 iunie a fost declarata Ziua luptei impotriva violentei asupra copiilor in Romania. Astazi, la Brasov, evenimentul este sarbatorit printr-o campanie organizata de catre Asociatia „Diaconia Ajutor International” si Facultatea de Drept si Sociologie, specializarea Asistenta Sociala. Campania a fost denumita „Ajuta-ma sa ma inalt, nu-mi frange aripile” si se va desfasura timp de trei ore, intre 16.00 –19.00, in Parcul Trandafirilor din cartierul Racadau. Aici copiii din Brasov alaturi de parinti, cadre didactice, reprezentati din institutiile de protectia copilului si familiei, sunt asteptati sa asiste la un spectacol creat special pentru ei.
Pe scena montata la locul evenimentului vor avea loc diferite manifestari. In deschidere, va fi jucata o piesa de teatru sugestiva, sceneta „Povestea fluturasilor”, interpretata de catre copiii din Centrul de Zi „Diaconia”. Dupa piesa vor avea loc intreceri in activitati propice varstei: colaje de grup, desene pe asfalt, pictura, modelaj si multe altele.
Potrivit organizatorilor, scopul actiunii este de „a auzita vocea copiilor cu privire la violenta manifestata impotriva lor si dorinta lor de a trai intr-o lume mai buna, astfel incat propunem diferite activitati creative, artistice, pe aceasta tema: colaje de grup, desene pe asfalt, pictura, confectionare masti, modelaj”.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.