Ziua Internaţională a Pădurilor la Grădina Zoologică Brașov

Ziua Internaţională a Pădurilor la Grădina Zoologică Brașov

0 196

Un mare eveniment, la care sunt așteptați brașovenii de toate vârstele, va fi organizat joi, 21 martie la Grădina Zoologică Brașov. Cu acest prilej se va celebra Ziua Internațională a Pădurilor, prin diferite activități ce urmăresc „să ne deschidem inima și mintea pentru diversitatea magnifică a vieții sălbatice, să înțelegem importanța protejării faunei sălbatice, să devenim mai atenți la tot ce ne înconjoară”, după cum spun reprezentanţii Zoo Braşov.

Ofertă de program 
Astfel, începând cu ora 11.00, timp de o oră jumate, copiii cu vârste între 6-14 ani pot participa la jocul interactiv „Ce se ascunde în copac?”.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 10 ani şi 14 ani pot participa la jocul interactiv ,,Copacul fără frunze”, între orele 13.00 şi 14.30, prin care participanţii vor recunoaşte părţile copacului şi vor înţelege modul în care arborii ajută viaţa oamenilor şi a animalelor.
Totodată, vor descoperi cum activităţile oamenilor influenţează viaţa animalelor sălbatice, nu neapărat într-un sens pozitiv.
Între orele 15.00 şi 16.00, tot copiii cu vârsta cuprinsă între 10 ani şi 14 ani sunt aşteptaţi în „Pădurea fermecată”, prin care copiii învață să respecte şi să protezeje natura, în special pădurile, care ne asigură viața pe pământ.

Vă reamintim că Ziua Internaţională a Pădurilor este marcată, la nivel mondial, în fiecare an la 21 martie. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia A/RES/67/200 din 21 decembrie 2012, prin care a declarat aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.