Ziua Internationala a familiei

Ziua Internationala a familiei

0 214

Ziua de 15 mai a fost declarata de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Familiei, printr-o Rezolutie data in septembrie 1993. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, propunere sustinuta si de Patriarhia Romaniei, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Romane.


Aceasta zi ar trebui sa reprezinte o ocazie de sarbatoare, de liniste si pace in cadrul fiecarei familii. Sarbatorirea acestei zile are o mare importanta pentru comunitatea internationala, care acorda sprijin in mod constant si contribuie la imbunatatirea cadrului legislativ si social in vederea cresterii rolului familiei in viata sociala.
In Romania se fac eforturi mari pentru a imbunatati legislatia in domeniul protejarii familiilor – in special a celor tinere – pentru eliminarea violentei in familie, a abandonului familial, precum si combaterea traficului de femei, a exploatarii muncii la negru (indeosebi a minorilor) si a consumului de droguri.?


15 mai – Ziua latinitatii


In data de 15 mai se sarbatoreste si “Ziua latinitatii”, care marcheaza semnarea, la Madrid, la 15 mai 1954, a Conventiei Constitutive a Uniunii Latine, organizatie interguvernamentala care reuneste 35 de state, printre care si Romania, care au limbi oficiale sau nationale neolatine (ziua a fost proclamata la 22 octombrie 2000).


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.